Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές τη Δευτ. 25 Οκτ.

"Κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου που αναμορφώνει και εκσυγχρονίζει το ρυθμιστικό πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου, παρά τις ανακοινώσεις για δήθεν απεργία από εκείνους που επιδιώκουν τη συνέχιση μίας σειράς στρεβλώσεων  που πηγάζουν από παράγοντες με… ισόβιες συνδικαλιστικές ιδιότητες που επιλέγουν ακόμα και τώρα να διχάσουν τον κλάδο και να εκφοβίσουν τους συναδέλφους τους".

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της Παναττικής Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών (ΠΟΣΠΛΑ) και συμπληρώνεται ότι «βρισκόμαστε σε ένα χρονικό σημείο που διεκδικήσεις ετών γίνονται  πραγματικότητα, με τις λαϊκές αγορές σύντομα να αλλάζουν μορφή για το καλό της οικονομίας, της αγροτικής παραγωγής, αλλά και φυσικά της ίδιας της κοινωνίας».  

Η ΠΟΣΠΛΑ αναφέρει ότι το νέο σχέδιο νόμου αναμορφώνει και εκσυγχρονίζει το θεσμικό πλαίσιο και τις υφιστάμενες μορφές άσκησης οικονομικής δραστηριότητας στον χώρο του υπαίθριου εμπορίου.

«Όπως όμως, συμβαίνει σε κάθε σημαντική αλλαγή, έτσι και εδώ βρέθηκαν κάποιοι που ανακάλυψαν… δράκους μέσα στο νομοσχέδιο φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να ισχυρίζονται ότι δήθεν στις λαϊκές αγορές θα έρθουν τα καρτέλ να στήσουν πάγκους».

Η ομοσπονδία συμπληρώνει στην ανακοίνωσή της ότι ο εκσυγχρονισμός των λαϊκών αγορών με όχημα το νέο σχέδιο νόμου, μπορεί να φέρει μια αληθινή επανάσταση στις καταναλωτικές συνήθειες του απλού κόσμου και να συμβάλει στην κατάκτηση ενός διπλού στόχου. Στην οικονομική ανάπτυξη αλλά και στην προστασία του εισοδήματος των οικονομικά ασθενέστερων Ελλήνων. Κι αυτό διότι διορθώνονται διαχρονικές παθογένειες, αποκαθίστανται αδικίες και νοικοκυρεύονται τις λαϊκές αγορές, ένας θεσμός με ιστορική διαδρομή 93 ετών.

«Η νέα λαϊκή αγορά που προκύπτει από το νομοσχέδιο-σταθμό είναι το φιλόξενο υπαίθριο πολυκατάστημα που απλώνεται σε όλη την πατρίδα μας και θα υποδέχεται πλέον με υπερσύγχρονους όρους όλους τους Έλληνες» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ