Η Ελλάδα είναι μέλος της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει να διευρύνει τις διμερείς σχέσεις της με τη Ρωσία τόνισε από τη Μόσχα ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, διαβεβαιώνοντας τους συνομιλητές του ότι στην Ελλάδα και το πρόσωπό του θα βρίσκουν πάντα έναν αξιόπιστο και φερέγγυο συνομιλητή.

Ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε το πρωί με τον πρωθυπουργό της Ρωσίας  και ηγέτη του κυβερνητικού κόμματος Ενωμένη Ρωσία Ντμίτρι Μεντβέντεφ χωρίς όμως να γίνουν δηλώσεις, όπως απαιτεί το ρωσικό πρωτόκολλο για  κομματικές συνομιλίες.

   Επίσης ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της κρατικής Δούμας Βιατσεσλάβ Βολοντίν (στην ένθετη φωτό), ο οποίος τόνισε ότι «είναι δύσκολο να βρεθεί άλλη χώρα με τόσο βαθιές και μακραίωνες σχέσεις με τη Ρωσία, όπως η Ελλάδα».

Στο πρόγραμμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπάρχει και συνάντηση - διάλογος με ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Με την ολοκλήρωση των επαφών του στη ρωσική πρωτεύουσα, ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους Έλληνες δημοσιογράφους.

Πηγές: ΑΜΠΕ / naftemporiki.gr

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ