Η Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για τον Έλεγχο του Καρκίνου και μητέρα ενός επιβιώσαντος από καρκίνο, η Α.Ε. πριγκίπισσα Dina Mired με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου τόνισε, ότι η καθυστέρηση στη διάγνωση της νόσου της επιτρέπει να διασπαρεί και να προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά. Γι αυτό προέτρεψε όλους να εκπαιδεύσουν τους εαυτούς τους να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα και να αναζητούν έγκαιρα βοήθεια.

Επίσης, ζήτησε οι κυβερνήσεις να δώσουν προτεραιότητα και να οργανώσουν την πρώιμη (έγκαιρη) διάγνωση και τα προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου, να επιτρέψουν ευκολότερη πρόσβαση και να δώσουν όλες τις ευκαιρίες για την μάχη και την νίκη επί του καρκίνου.

Ο  Carry Adams, διευθυντικό στέλεχος της Διεθνούς Ένωσης για τον Έλεγχο του Καρκίνου (UICC) επεσήμανε ότι αυτή την παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου όλοι οι αρμόδιοι για τη δημόσια υγεία θέλουν ο κόσμος να ξέρει ότι πολλοί καρκίνοι μπορούν να αντιμετωπιστούν ακόμα και να ιαθούν, ιδιαίτερα, εάν ανακαλυφθούν και αντιμετωπιστούν όσο το δυνατόν πιο πρώιμα. 
Όπως είπε, με την ανακάλυψη του καρκίνου σε πρώιμα στάδια έχουν την ευκαιρία να προλάβουν χιλιάδες θανάτους παγκοσμίως.

Βελτιώνοντας την πρώιμη διάγνωση 
Ως μέρος  της  βασικής πρωτοβουλίας «Θεραπεία για όλους»  η Διεθνής Ένωση για τον Έλεγχο του Καρκίνου σε συνεργασία με πάνω από 1.100 Οργανισμούς Μέλη της από περισσότερες από 170 χώρες καλεί τις κυβερνήσεις να εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις τους για μείωση του φορτίου του καρκίνου.

Ζητά Εθνικές Δράσεις που θα βελτιώσουν, ανάλογα με τους πόρους κάθε χώρας τις στρατηγικές για την πρόληψη, την πρώιμη διάγνωση και την θεραπεία καθώς, υπολογίζεται ότι θα μπορούσαν κάθε χρόνο να σωθούν περίπου 3,7 εκατομμύρια ζωές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για να βελτιώσουν την πρώιμη διάγνωση, τον πληθυσμιακό έλεγχο και τη διάγνωση, και σε συμφωνία με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, η Διεθνής Ένωση για τον Έλεγχο του Καρκίνου (UICC) συστήνει σε όλες τις κυβερνήσεις:

•    να εφαρμόσουν μέτρα που θα μειώσουν το στίγμα και θα βελτιώσουν την δημόσια ενημέρωση για τα σημάδια και τα συμπτώματα του καρκίνου
•    να εφαρμόσουν προγράμματα για πρώιμη (έγκαιρη) διάγνωση και πληθυσμιακό έλεγχο του πληθυσμού που να είναι οικονομικά αποδοτικά 
•    να ισχυροποιήσουν τα εθνικά συστήματα υγείας, τους μηχανισμούς παραπομπής για υποπτευόμενους καρκίνους, να διευκολύνουν την παροχή διαγνωστικών και θεραπευτικών υπηρεσιών
•    να αυξήσουν τις επενδύσεις σε διαγνωστικές υποδομές.

https://www.naftemporiki.gr

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ