Ψάχνοντας μέτρα που θα την κάνουν ξανά βιώσιμη και ενεργή οικονομικά η ΔΕΗ αρχίζει να κόβει τις «πολυτέλειες» και μέσα σ’ αυτές είναι και η παύση του μέτρου της έκπτωσης των 10% σε αυτούς που πληρώνουν εντός των ημερομηνιών εξόφλησης, τους λογαριασμούς τους…

Η κατάργηση ή και το ψαλίδισμα αυτής της έκπτωσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα των «Νέων», υπολογίζεται ότι θα εξοικονόμηση στην εταιρεία ένα ποσό κοντά στα 180 εκατ. ευρώ. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ να παραμείνει ανταγωνιστική σε σχέση με τις νέες εταιρείες ενέργειας που τώρα μπήκαν στον χώρο.

Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΚωστήςΧατζηδάκης, η κυβέρνηση και η νέα διοίκηση της δημόσιας εταιρείας αναζητούν επειγόντως 750 εκατ. ευρώ προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητά της και να σταθεί όρθια για το άμεσο χρονικό διάστημα.

Ανάμεσα στα μέτρα που δρομολογούνται είναι οι αυξήσεις των τιμολογίων ρεύματος (ανταγωνιστικό σκέλος του λογαριασμού) προκειμένου η επιχείρηση μετά από πέντε χρόνια να αρχίσει να έχει πάλι έσοδα.

https://www.cnn.gr

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
X
Απάντηση σε:
* Τα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά