Την παραίτησή της αναμένεται να υποβάλλει η Μυρσίνη Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.  Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Λοίζου αναμένεται εντός της ημέρας να υποβάλει και επισήμως την παραιτήσή της, μέσω γραπτής ανακοίνωσης.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα προέκυψε μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας "Φιλελεύθερος" που υποστηρίζει ότι η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ λάμβανε παράνομα τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της επί 5,5 χρόνια.

Το δημοσίοευμασ προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, η οποία ζήτησε την αποπομπή της κ. Λοΐζου από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη να εξαπολύει «πυρά» εναντίον της κυβέρνησης.

Επί του ζητήματος τοποθετήθηκε νωρίτερα σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος μιλώντας στον Alpha απέκλεισε τέτοιο ενδεχόμενο ενώ παράλληλα εξέφρασε την πεποίθηση πως η κ. Λοΐζου θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει.

Κατηγόρησε δε, τη Νέα Δημοκρατία για στοχοποίηση.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η κ. Λοΐζου δεν παίρνει τα χρήματα αυτά» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, και συμπλήρωσε: «Σε σχέση με το συγκεκριμένο ζήτημα, για το οποίο τις λεπτομέρειες δεν τις γνωρίζω, είμαι σίγουρος πως η κ. Λοΐζου θα κάνει τα σχόλια και θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει» είπε ο κ. Τζανακόπουλος, και συμπλήρωσε:

«Αυτό που καταλαβαίνω εγώ από αυτή την προσπάθεια να αμαυρωθούν και να στοχοποιηθούν πρόσωπα είναι πως η Νέα Δημοκρατία έχει βάλει σε λειτουργία μια απίστευτη κρεατομηχανή».

Υπογράμμισε, μάλιστα, πως δεν μπορεί να σχολιάσει μια δικαστική υπόθεση, ιδιαίτερα όταν δεν γνωρίζει τις λεπτομέρειές της.

«Πυρά» από την αντιπολίτευση 
Η υπόθεση προκάλεσε και την αντίδραση της αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Σοφίας Ζαχαράκη, η οποία τόνισε:

«Η αποκάλυψη ότι η κυρία Μυρσίνη Λοΐζου 5,5 χρόνια “ξέχασε” να δηλώσει το θάνατο της μητέρας της για να εισπράττει παράνομα τη σύνταξή της είναι πραγματικά ασύλληπτη. Και είναι αδύνατον ο ΣΥΡΙΖΑ να μην γνώριζε ότι έχει καταδικασθεί σε δύο χρόνια φυλάκιση από τη Δικαιοσύνη».

Την ίδια ώρα, η κ. Ζαχαράκη υπογράμμισε πως ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να αποπέμψει την κ. Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Δημήτρη Οικονόμου είπε πως «δεν πρέπει κανένα κόμμα να συμπεριλάβει τη Λοΐζου στο ψηφοδέλτιό του».

«Είναι τεράστιο θέμα δεοντολογίας, αν ισχύει. Δεν δικαιούται σήμερα κανένα κόμμα να τη συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του. Και ο ΣΥΡΙΖΑ και όλοι έχουμε καταδικάσει την περίπτωση αυτή. Θεωρώ ότι κάποιος με ποινικό πρόβλημα έπρεπε να το πει. Αυτοί που παρήγαγαν έξαλλη κριτική στο παρελθόν, δεν μπορεί να είχαν στο ψηφοδέλτιό τους τέτοιο πρόσωπο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

cnn.gr

 

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ