Το πρώτο στον κόσμο δημόσιο συντριβάνι μπίρας, στο χωριό Ζάλεκ της Σλοβενίας, επαναλειτουργεί μετά το αναγκαστικό κλείσιμό του στο πλαίσιο των περιοριστικών μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Οι λάτρεις της μπίρας δίνουν ραντεβού αύριο (Σάββατο 9 Μαΐου), στο Ζάλεκ, ένα χωριό 5.000 κατοίκων, που βρίσκεται σε απόσταση 60 χλμ. από την πρωτεύουσα της Σλοβενίας, Λουμπιάνα, σε μια κοιλάδα, η οποία είναι γνωστή και ως «η κοιλάδα του πράσινου χρυσού», χάρη στη μεγάλη παραγωγή σε λυκίσκο, ένα από τα βασικά συστατικά της μπίρας. Στην εκδήλωση, είκοσι ζυθοποιοί θα παρουσιάζουν 30 ποικιλίες μπίρας της Σλοβενίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες που εκπόνησε το Εθνικό Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας της Σλοβενίας για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοϊού. Στο πλαίσιο αυτό θα υπάρχει ένα ασφαλές μονοπάτι μέσα και γύρω από το συντριβάνι, επιτρέποντας την ελεγχόμενη κίνηση των επισκεπτών και την τήρηση της απόστασης.

Το συντριβάνι εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2016, με τη συνολική ποσότητα μπίρας που χρησιμοποιήθηκε μέχρι σήμερα να ανέρχεται σε 111.000 λίτρα.

Φώτο: TripAdvisor

ΑΠΕ-ΜΠΕ, STA/Ε.Σ.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
X
Απάντηση σε:
* Τα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά