Όσοι πολιτικοί χαρακτηρίζουν εισαγγελικούς λειτουργούς επίορκους, διαπράττουν το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας

Έντονα αντέδρασε η ΈνωσηΕισαγγελέων Ελλάδος σε προσβλητικές, όπως αναφέρει, τοποθετήσεις πολιτικών προσώπων κατά εισαγγελικών λειτουργών που διαβίβασαν στη Βουλή τη δικογραφία για την υπόθεση Novartis. Όσοι χαρακτηρίζουν εισαγγελικούς λειτουργούς επίορκους διαπράττουν το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας, τονίζουν, επισημαίνοντας ότι οι εισαγγελείς ασκούν το συνταγματικό τους καθήκον και δεν εξυπηρετούν πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της η Ε.Ε.Ε. αναφέρει:

«Με αφορμή πρόσφατες τοποθετήσεις πολιτικών προσώπων που προσβλητικά στρέφονται κατά των εισαγγελικών λειτουργών που διαβίβασαν στη Βουλή με τη νόμιμη διαδικασία και προς διερεύνηση αξιόποινων πράξεων τη σχετική δικογραφία που αφορά την υπόθεση NOVARTIS, χαρακτηρίζοντάς τους επίορκους, διαπράττοντες το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος τονίζει για άλλη μια φορά ότι οι Έλληνες Εισαγγελείς ασκούν το συνταγματικό τους καθήκον υπό αντίξοες συνθήκες, με πλήρη λειτουργική και προσωπική ανεξαρτησία, μοναδικό γνώμονα δε των εκάστοτε χειρισμών τους επί εκκρεμών υποθέσεων αποτελεί η συλλογή και αξιοποίηση αποδεικτικών στοιχείων προς το σκοπό της ανεύρεσης της ουσιαστικής αλήθειας και ουχί η εξυπηρέτηση πολιτικών ή άλλων σκοπιμοτήτων ως ατυχώς, αβασανίστως και επικινδύνως για τη δημοκρατία τους καταλογίζεται».

Να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις του αμέσως μετά τις κατηγορίες που του απευθύνονται με το πόρισμα της εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, ο πρώην υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος μίλησε για «αθλιότητες, σκευωρία και ασύστολα ψεύδη» ενώ σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ χαρακτήρισε κακοποιούς και σκευωρούς όσους κρύβονται πίσω από την υπόθεση Novartis και εμπλέκουν τον ίδιο στη δικογραφία, υποστηρίζοντας ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, όχι όμως και στον επίορκο μάρτυρα ο οποίος παίζει παιχνίδια σε βάρος του.

«Πρώτος θα ζητήσω και θα ψηφίσω την άρση της ασυλίας μου και θα αντιμετωπίσω τους σκευωρούς ψευδομάρτυρες» δήλωσε.

Ο Ευ. Βενιζέλος έκανε λόγο για την «πιο κακοφτιαγμένη πολιτική σκευωρία των τελευταίων δεκαετιών», ενώ αντιθέτως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  Δημήτρης Τζανακόπουλος υποστήριξε ότι είναι μια υπόθεση που από την πρώτη στιγμή κατατρομοκράτησε τις δυνάμεις του παλιού καθεστώτος και οδήγησε σε αντιδράσεις οι οποίες είναι ενδεικτικές της νοοτροπίας αυτού του καθεστώτος.

https://www.naftemporiki.gr/

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ