Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) ύστερα από τη νέα ανακοίνωση της κυβέρνησης, οι δήμοι της χώρας να καταθέσουν τα αποθεματικά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος.  Στη συνεδρίαση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη (31/1)  έχουν προσκληθεί, εκτός από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ και οι Πρόεδροι των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων όλης της Χώρας. 

Να υπενθυμίσουμε ότι με απόφαση του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Γιώργου Χουλιαράκη, όλοι οι φορείς της γενικής κυβέρνησης (μεταξύ αυτών και οι δήμοι)  υποχρεούνται έως τις 25 Φεβρουαρίου να μεταφέρουν σε ειδικό λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος όλα τα ταμειακά τους διαθέσιμα.

Με αυτόν τον τρόπο, όπως αναφέρει ο ιστότοπος skai.gr,  η κυβέρνηση  θέλει να προσθέσει άλλα 7 δισεκατομμύρια ευρώ στο ταμειακό μαξιλάρι της. Από την 1η Μαρτίου όσες διοικήσεις δεν συμμορφωθούν απειλούνται με περικοπές του προϋπολογισμού τους και καρατομήσεις των διοικητικών συμβουλίων. 

Μετά από την εξέλιξη αυτή, το ταμειακό μαξιλάρι αναμένεται να αυξηθεί από τα 33 δισεκατομμύρια ευρώ στα 40.

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ