Εγκαινιάστηκε οικοτροφείο στον Κορυδαλλό για ψυχογηριατρικούς ασθενείς του ΨΝΑ

Δομή για ψυχογηριατρικούς ασθενείς του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΨΝΑ) εγκαινιάστηκε στον Κορυδαλλό.

Πρόκειται για το οικοτροφείο «Φάρος» η δημιουργία του οποίου υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση 1 εκατ. ευρώ της Περιφέρειας Αττικής, μέσω του ΠΕΠ Αττική 2014-2020, στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοδότησης δράσεων και πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Περιφέρεια για την αναβάθμιση της Ψυχικής Υγείας, προϋπολογισμού περίπου 10 εκατ. ευρώ.

Βασικός στόχος του οικοτροφείου αποτελεί η μετακίνηση 15 χρόνιων ψυχογηριατρικών ασθενών, ηλικιακής ομάδας άνω των 65 ετών, που κάλυπταν ισάριθμες κλίνες στα Ψυχιατρικά Τμήματα Εισαγωγών του ΨΝΑ.

Η Μονάδα στελεχώνεται με το απαιτούμενο προσωπικό που περιλαμβάνει 14 νοσηλευτές, εργοθεραπευτή, ψυχολόγο, κοινωνικό λειτουργό και διοικητικό προσωπικό. Επιπλέον, διαθέτει τον απαραίτητο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και παρέχει υπηρεσίες διαμονής και παρακολούθησης, με στόχο τη φροντίδα της ψυχικής υγείας των ωφελουμένων, τη διασφάλιση του σεβασμού των δικαιωμάτων και την ισότιμη αντιμετώπισή τους, λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία και τις δύσκολες συνθήκες της ζωής τους. Με τη λειτουργία του, το Οικοτροφείο συμβάλλει τόσο στη διατήρηση και την ενίσχυση των ατομικών δεξιοτήτων όσο και στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη των ασθενών, με εξειδικευμένα ατομικά θεραπευτικά προγράμματα.

Τα εγκαίνια της δομής τέλεσαν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα και η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, παρουσία του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Όπως αναφέρθηκε, θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του δεύτερου οικοτροφείου ΨΝΑ στο Δήμο Φυλής και δύο αντίστοιχων δομών του Δρομοκαΐτειου.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ