Δέκα επτά Αναπληρωτές Γραμματείς ανά τομέα δραστηριοποίησης ανακοίνωσε απόψε η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή (ΝΟΔΕ) Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας. Οι Αναπληρωτές Γραμματείς ανά τομέα είναι: 

 
Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης

   

Βασίλης Βαρούχας , 36 ετών. Πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΑΤΕΙ Πατρών με μεταπτυχιακό από το πανεπιστήμιο του Plymouth, με ειδίκευση στα χρηματοοικονομικά. Τραπεζικό στέλεχος. Από το 2013 έως σήμερα εργάζεται στο Personal Banking της Τράπεζας Πειραιώς στο Υποκατάστημα του Ηρακλείου. Αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου.

Γραμματεία Προγράμματος


    

Μηνάς Παπαδάκης, 51 ετών. Διπλωματούχος του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Α.Π.Θ. Κάτοχος MBA από το Imperial College London University. Μέλος του Τ.Ε.Ε. Από το 2002 εργάζεται στην EFG Eurobank Equities  ως Tied Agent. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά.

   

Νατάσσα Νηστικάκη, Πτυχιούχος της Σχολής Χημικών Μηχανικών του Ε.Μ.Π., κάτοχος ΜΒΑ και διδακτορικού τίτλου με σημαντική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Γενική Γραμματέας Δήμου Χερσονήσου Ηρακλείου Κρήτης από το 2011 και παράλληλα υπεύθυνη του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού, Οργάνωσης, Εσωτερικού Ελέγχου και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του ίδιου Δήμου. Έχει διατελέσει Ειδικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και στο Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών.

 

Γραμματεία Ποιότητας Ζωής

   

Εμμανουέλα (Μάνια) Οικονομάκη, 30 ετών. Έχει σπουδάσει Βοηθός Γενικής Βρεφοκομίας και Προσχολικής Αγωγής, Δραστηριοτήτων Δημιουργίας και Έκφρασης. Εργάζεται ως βρεφονηπιοκόμος σε ιδιωτικό βρεφικό – παιδικό σταθμό. Είναι Περιφερειάρχης ΟΝΝΕΔ Κρήτης.

   

Μαρία Τσικανδυλάκη , γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Κατέχει πτυχίο Ειδικού Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου και Diploma in Sales Management από την ΕΕΔΕ. Από το 1999 ασχολείται ενεργά με τις 2 οικογενειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του αλουμινίου και των μετάλλων. Από το 2007 είναι Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος. Επί σειρά ετών ασχολείται ενεργά  με τον τομέα του εθελοντισμού (Παγκρήτιος Σύλλογος Γονέων και φίλων παιδιών με νεοπλασία «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ»).

 

Γραμματεία Οικουμενικού Ελληνισμού
   

Γιώργος Ζ. Παπαδάκης, MD, MPH, PhD, Πυρηνικός Ιατρός, Παν/κός Υπότροφος, Τομέα Ακτινολογίας, Ιατρικής Σχολής, Παν. Κρήτης - Συνεργαζόμενος Ερευνητής Ι.Τ.Ε.. Συνεργάζεται επίσης με το κορυφαίο ερευνητικό ινστιτούτο των Η.Π.Α., το Κλινικό Κέντρο του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (Warrant Grant Magnuson Clinical Center, National Institutes of Health, Clinical Center) στην Ουάσινγκτον (Washington DC). Το Πανεπιστήμιο Rutgers της Πολιτείας του Νιού Τσέρσεϊ (The State University of New Jersey), τον εξέλεξε επισκέπτη επίκουρο καθηγητή (visiting Assistant Professor) στο κέντρο Υπολογιστικής Βιο-ιατρικής Απεικόνισης (Center for Computational Biomedicine Imaging and Modeling, CBIM).Διετέλεσε Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Ηρακλείου.

   

Κωνσταντίνος Ρεθυμνιωτάκης, 45 ετών, Πυρηνικός Ιατρός pHd. Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Sapienza της Ρώμης. Καθηγητής στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πυρηνικής Ιατρικής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Πυρηνικής Ιατρικής. Μέλος της αρχιτεκτονικής ομάδας του Δημήτρη Ταλαγάνη. Ήταν Πρόεδρος της Παγκρήτιας Νεολαίας (2004-2005) και υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων το 2014. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

 

Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ΑμεΑ & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

   

Μανώλης Μαράκης, 52 ετών. Γεννήθηκε στον Πειραιά και κατοικεί στην Ανάληψη Χερσονήσου. Σε ηλικία 15 ετών έμεινε ανάπηρος (παραπληγικός) μετά από τροχαίο ατύχημα και κινείται με αμαξίδιο. Εργάζεται στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης του Δήμου Ηρακλείου και είναι φοιτητής στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, Τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Γενικός Γραμματέας Σωματείου Αθλητών με Αναπηρία ΤΑΛΩΣ και Αντιπρόεδρος στον Παγκρήτιο Σύλλογο Αναπήρων. Υπήρξε αθλητής του στίβου με διακρίσεις.

Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων

   

Ελευθερία Κωστάκη, 57ετών. Έχει σπουδάσει στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και μέχρι πρότινος διατηρούσε λογιστικό – φοροτεχνικό γραφείο. Διατέλεσε  Νομαρχιακή Σύμβουλος Ηρακλείου και Πρόεδρος Γυναικών της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ.

Γραμματεία Εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα
   

Μανώλης Καλαϊτζάκης,  48 ετών. Απόφοιτος της σχολής ΕΚΑΒ. Εργάζεται ως Διοικητικό Προσωπικό  ΕΚΑΒ Ηρακλείου. Είναι Αντιπρόεδρος της ΔΗΜ.Τ.Ο. Χερσονήσου και μέλος της ΕΚΟ ΕΚΑΒ.

 

Γραμματεία Επιστημονικών Φορέων
   

Μαρία Σπυριδάκη, 43ετών. Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.  Κάτοχος Μεταπτυχιακού  Διπλώματος Ειδίκευσης (Masters) στον  Τομέα Διεθνών Σπουδών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Δημόσιο Διεθνές  & Ιδιωτικό Διεθνές Δίκαιο.

Διατηρεί δικηγορικό γραφείο  στον Πειραιά ενώ παράλληλα ανήκει και στη Νομική Υπηρεσία της Cosco Shipping -  ΟΛΠ ΑΕ. Είναι Μέλος  νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του ΥΕΝ , Μέλος  Επιτροπής του ΟΛΠ ΑΕ για τη σύνταξη του Κανονισμού Συνάψεως και Εκτέλεσης  Συμβάσεων, Προμηθειών, Υπηρεσιών , Έργων Παραχωρήσεων και  Εκποιήσεων της εταιρίας ΟΛΠ ΑΕ.

   

Νίκος Γιακουμάκης, MA, MSc - Στέλεχος Τραπεζικής Επιχειρήσεων). Oικονομολόγος και εξειδικευμένο στέλεχος τραπεζικής επιχειρήσεων. Σπούδασε Οικονομικά στο University of Aberdeen (MA) στη Σκωτία της Μ. Βρετανίας, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο (MSc) στα Χρηματοοικονομικά από το διακεκριμένο Business School του University of Warwick της Μ. Βρετανίας.

Εργάζεται τα τελευταία 14 χρόνια σε μεγάλη ιδιωτική τράπεζα ως στέλεχος διαχείρισης χαρτοφυλακίου εταιρικών πελατών (Corporate Banking), με εκτεταμένη εμπειρία στην ανάλυση χρηματο-οικονομικών καταστάσεων και την ανάλυση πιστοδοτικού κινδύνου (credit analysis).

Είναι ενεργό μέλος του διδακτικού προσωπικού σε ινστιτούτο μετά-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και seminars' instuctor, με εξειδίκευση σε θεματολογία της οικονομικής επιστήμης αλλά και της διοίκησης επιχειρήσεων.

Επιπρόσθετα, είναι εγγεγραμμένο μέλος του μητρώου οικονομολόγων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΟΕΕ), είναι πιστοποιημένος αναλυτής εταιρικής τραπεζικής (Certification in Commercial Banking) από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ενώ διαθέτει πιστοποίηση σε θέματα χρηματο-οικονομικής ανάλυσης εταιρικών χρηματοδοτήσεων (IFRS Training Program) από την Moody’s Analytics.

 

Γραμματεία Αγροτικών Φορέων             

   

Μανώλης Χαιρέτης, 46 ετών. Δημοτικός Σύμβουλος Ηρακλείου. Είναι μέλος της ΠΕ ΝΔ, πρώην Γραμματέας της ΝΟΔΕ Ηρακλείου και μέλος της ΝΟΣ Ηρακλείου. Ασχολείται ενεργά με την αγροτική παραγωγή.

 

Γραμματεία  Διεθνών Σχέσεων & Ευρωπαϊκής Ένωσης
   

Γιώργος Πλεύρης, 28 ετών. Απόφοιτος Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου TILBURG και Πτυχιούχος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.  Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στο Διεθνές Δίκαιο και Ασφάλεια του Ελεύθερου Πανεπιστημίου AMSTERDAM και στη Διαχείριση Κρίσεων  και Ασφάλεια του Πανεπιστημίου LEIDEN.  Έχει συμμετάσχει εθελοντικά ως διοργανωτής σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ, το Ατλαντικό Συμβούλιο, το Munich Security Conferense, το German Marshall Fund και τον Οργανισμό Women in International Secuirity Brussels.  Ολοκλήρωσε την πρακτική του άσκηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Υπήρξε Νομικός Σύμβουλος & Υπεύθυνος Στρατηγικής Επικοινωνίας του Public International Law & Policy Group, Νομικός Σύμβουλος – Ερευνητής στο Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου – Ίδρυμα ΤΣΑΤΣΟΥ (ΚΕΣΔ), Διπλωματικός Εκπρόσωπος Πανεπιστημίου του TILBURG, Πρόεδρος Awake International.

 

Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων
   

Δράκος Μαραγκάκης, 32 ετών.  Απόφοιτος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Κρήτης. Επιχειρηματίας στο χώρο της Εμπορίας τροφίμων εντός & εκτός Ελλάδος καθώς και το χώρο του Τουρισμού. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου.

 

   Γιάννης Χατζηνικολάου , 52 ετών.  Απόφοιτος  Λυκείου. Ελεύθερος Επαγγελματίας,  Επιπλοξυλουργός. Είναι Αν. Υπεύθυνος Θεματικού Τομέα Εμπόρων, Βιοτεχνών και Επαγγελματιών της  ΝΟΔΕ Ηρακλείου ΝΔ. Αντιπρόεδρος της  ΟΕΒΕΝΗ & Μέλος του ΔΣ της ΓΣΕΒΕΕ.

 

   

Μύρων Φλουρής, Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Συνέχισε τις σπουδές του, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, στο Oxford Brookes University, ενώ κατέχει δίπλωμα εξειδίκευσης στη Τεχνολογική Στρατηγική των Επιχειρήσεων από το ΕΜΠ.

 Έχει πολυετή επαγγελματική εμπειρία στο τομέα των υπηρεσιών , κυρίως του χρηματοπιστωτικού κλάδου,  καταλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης, ως Διευθυντής Πωλήσεων, Marketing και Ανάπτυξης Εργασιών.

Παράλληλα, έχει συμμετάσχει σε μια σειρά από επιχειρηματικές προσπάθειες και projects εφαρμοσμένης καινοτομίας και τεχνολογίας, αποκομίζοντας σημαντική εμπειρία στη σύλληψη και υλοποίηση καινοτόμων ιδεών. Στα ενδιαφέροντα του περιλαμβάνονται επίσης  θέματα ενδοεπιχειρησιακής καινοτομίας, ψηφιακού μετασχηματισμού και νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Αυγενάκης

Με αφορμή την ανακοίνωση, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε μεταξύ άλλων:  "Τα 17 νέα πρόσωπα από το Ηράκλειο στο νέο σχήμα της Νέας Δημοκρατίας είναι η απόδειξη ότι η ΝΔ ανοίγεται στην κοινωνία. Η ριζική ανανέωση στη Νέα Δημοκρατία -που σπάει στεγανά και προκαταλήψεις- γίνεται πράξη και στο Ηράκλειο".

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ