"Η ελληνική αιγοπροβατοτροφία αριθμεί 80.000 κτηνοτρόφους με περίπου 12-13 εκ αιγοπρόβατα και περισσότερα από 500 τυροκομεία". Το εντυπωσιακό αυτό στοιχείο αναφέρεται σε ερώτηση του Ηρακλειώτη Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με την ερώτησή του ο Ευρωβουλευτής καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει τα πρόσφατα δημοσιεύματα εκείνα που μιλούν για σχέδιο χρηματοδότησης των κτηνοτρόφων, ώστε να εγκαταλείψουν την παραγωγική διαδικασία.

    

O Ευρωβουλευτής κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης

Ο κύριος Κεφαλογιάννης επισημανει ότι "από το 2000, ο αριθμός των αιγοπροβατοτρόφων έχει μειωθεί κατά 50% στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά η παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος και κρέατος συνεχίζει να αποτελεί πολύ σημαντικό κομμάτι του Πρωτογενούς Τομέα τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα μου".

Επίσης αναφέρει ότι, "το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) (σ.σ. μέλος του οποίου είναι η Νέα Δημοκρατία), έχει ζητήσει από την   Ε.Ε. τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα και όχι ασφαλώς την εξαφάνιση του. Στις προτάσεις του Ε.Λ.Κ. περιλαμβάνονται  μεταξύ άλλων η αύξηση των συνδεδεμένων ενισχύσεων, η θέσπιση ειδικής περιβαλλοντικής ενίσχυσης για την προσφορά του τομέα στο περιβάλλον, ειδικά των μετακινούμενων κτηνοτρόφων, και στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους".

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ