Συνεργασία Αθήνας - Λευκωσίας σε θέματα ψηφιακής τεχνολογίας και υπηρεσιών

Ο δήμος Αθηναίων θέτει τις υπηρεσίες και την τεχνογνωσία του στα θέματα ψηφιακών πολιτικών -υπηρεσιών στη διάθεση όλων των Δήμων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Αυτό ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σε συνάντηση που είχε με τον ομόλογο του, της Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, στο δημαρχιακό μέγαρο της Αθήνας.

Ο κ. Μπακογιάννης παρουσίασε στο δήμαρχο της πρωτεύουσας της Κύπρου το ολοκληρωμένο σχέδιο ψηφιακής στρατηγικής της Αθήνα, το https://eservices.cityofathens.gr/, καθώς και «όλες τις πρακτικές που εφαρμόζονται στον δήμο Αθηναίων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς και τα έως τώρα δεδομένα για τα αποτελέσματά τους», όπως είπε ο κ. Μπακογιάννης. «Κοινός στόχος είναι οι έξυπνες και ανθεκτικές πόλεις και είναι στο χέρι των δημάρχων να συνεργαστούμε μεθοδικά για να τον πετύχουμε», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Αθηναίων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, στη συνάντηση παρουσιάστηκαν επίσης πρακτικές για την καθαριότητα, την προσβασιμότητα σε διαβάσεις πεζών και ατόμων με αναπηρία, την ηχορύπανση, την ενεργειακή αναβάθμιση κ.α., ενώ έγινε αναφορά και σε μελλοντικές εφαρμογές, όπως το business intelligence για τον έλεγχο της αποδοτικότητας του Δήμου, ανά τμήμα και υπηρεσία. Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι οι δύο Δήμαρχοι διαπίστωσαν πως υπάρχει πεδίο "αλληλοσυμπλήρωσης" των δύο πρωτευουσών και συμφώνησαν στην υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας μεταξύ τους σε θέματα εφαρμογής συστημάτων έξυπνης πόλης και ψηφιακού μετασχηματισμού, σε επίσκεψη το επόμενο διάστημα του κ. Μπακογιάννη στη Λευκωσία.

Ο κ. Γιωρκάτζης, σε δηλώσεις του συνεχάρη τον Μπακογιάννη και «για την αξιέπαινη προσπάθεια εκσυγχρονισμού και εξωραϊσμού της πρωτεύουσας, καθώς και για την ανθρωποκεντρική προσέγγιση για τη διαχείριση των προκλήσεων της πόλης». Επίσης τον ευχαρίστησε «για την ένθερμη φιλοξενία, καθώς και για την κοινή βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη των πολύ καλών σχέσεων και συνεργασίας με την πόλη της Λευκωσίας».

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ