Σειρά εκδηλώσεων με τίτλο "ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ... άξιες λόγου" προγραμματίζει η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Ηρακλείου με αφορμή την 8η Μαρτίου, μέρα που έχει καθιερωθεί παγκοσμίως, ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών. Οι εκδηλώσεις στοχεύουν στην καταπολέμηση των διακρίσεων, στην ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας ενάντια σε κάθε μορφή βίας και στην ενδυνάμωση κάθε ανθρώπου προκειμένου να ενεργοποιήσει τη θέληση για προσωπική, κοινωνική ανάπτυξη & δημιουργία.

«Τιμάται και φέτος  η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας εν μέσω  μιας δύσκολης χρονιάς, με την πανδημία COVID-19 να αποτελεί μείζονα πρόκληση για την ισότητα των φύλων. 

Ο αγώνας, που ακόμα και σήμερα συνεχίζεται από τις γυναίκες που διεκδικούν με τόλμη και πίστη τη θέση που δικαιωματικά τους ανήκει  στην οικογένεια, στην εργασία, στη ζωή,  αφορά το σύνολο της κοινωνίας. Γιατί η  κοινωνία που διασφαλίζει  την ισότητα των μελών της  σε όλα τα επίπεδα, εγγυάται την ανάπτυξη και την πρόοδο, την κοινωνική συνοχή, την ευημερία, την  ανθρωπιά. Δημιουργεί  τις προϋποθέσεις  για μια ανθρωπότητα δίκαιη και ελεύθερη, ώστε όλοι, ανεξαρτήτως φύλου, να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες να ζήσουν όπως επιθυμούν και  όπως ονειρεύονται» σημειώνει η Ρένα Παπαδάκη Σκαλίδη Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών και Προέδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Ηρακλείου.

Οι δράσεις της Δ.ΕΠ.ΙΣ. Ηρακλείου συνεχίζονται με την έναρξη του Β’ Κύκλου Διαδραστικών Ομιλιών "ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ... άξιες λόγου", με τη συμμετοχή προσώπων που αγωνίζονται σε ποικίλους τομείς, αναδεικνύοντας τους τρόπους με τους οποίους έχουν αντιμετωπίσει τις δυσκολίες στην προσωπική τους διαδρομή και τις αξίες με τις οποίες πορεύονται και βασίζουν την προσπάθειά τους, με στόχο την κατάκτηση των προσωπικών και επαγγελματικών τους στόχων.

Στην 1η  Συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί  διαδικτυακά την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 και ώρα 5.00 – 6.30 μ.μ., συμμετέχουν πρόσωπα από τον χώρο της Τέχνης και της Επιστήμης:

  • Ασπασία Παπαδοπεράκη - Γλύπτρια, Συγγραφέας και Σκηνογράφος, στην οποία ο Δήμος Ηρακλείου θα απονείμει το φετινό Βραβείο «Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Ηρακλείου, στον κύκλο «Καλών Τεχνών».
  • Μίλτος Λογιάδης– Διευθυντής Ορχήστρας – Καθηγητής Τμήματος Μουσικών Σπουδών Ιονίου Παν/μίου & Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου  
  • Μαρία Παπαδοπούλη – Καθηγήτρια Επιστήμης Υπολογιστών Παν/μίου Κρήτης, Συνεργαζόμενο Μέλος ΔΕΠ - Ι.Τ.Ε.

Για την συμμετοχή σας στη Διαδικτυακή Συνάντηση, συνδεθείτε στην πλατφόρμα: https://meetings.ipvideotalk.com/176267060 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ