Στο συνέδριο των Εισαγγελέων Νοτιοανατολικής Ευρώπης παραβρέθηκε ο γγ του υπ. Δικαιοσύνης

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Πάνος Αλεξανδρής παρευρέθηκε στην ετήσια συνάντηση της συμβουλευτικής ομάδας Εισαγγελέων Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Southeast European Prosecutors Advisory Group- SEEPAG), η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, ο κ. Αλεξανδρής αρχικά ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους στο συνέδριο και τη συμβολή τους στην εξέλιξη των κοινών ομάδων έρευνας και επισήμανε τη σημασία του θεσμού αυτού στην πάταξη σοβαρών διασυνοριακών εγκλημάτων, όπως είναι το οργανωμένο έγκλημα, η εμπορία ανθρώπων και το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Αλεξανδρής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «η Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια, έχει αποκτήσει πολύτιμη εθνική εμπειρία στις κοινές ομάδες έρευνας, με τη συμμετοχή της χώρας από το 2019 έως το 2022 σε τουλάχιστον 8 ΚΟΕ και η εμπειρία αυτή είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση εγκλημάτων διασυνοριακού χαρακτήρα, όπου η αποτελεσματική συνεργασία των κρατών που πλήττονται από το έγκλημα, αποδεικνύεται ο μόνος τρόπος πάταξής του».

Τέλος, κατά τις εργασίες του συνεδρίου, εισαγγελείς από χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης αναφέρθηκαν στην πρακτική εφαρμογή και τα αποτελέσματα των κοινών ομάδων έρευνας, ενώ εξετάστηκαν διεξοδικά οι τελευταίες τάσεις και εξελίξεις.

    

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ