Στο λιμάνι του Αστακού ρυμουλκήθηκε το επιβατηγό οχηματαγωγό «Euroferry Olympia»

Ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι του Αστακού από τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής 18/02 στη θαλάσσια περιοχή β/α της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Στο πλοίο δεν υπάρχει πλέον φλόγα παρά μόνο πυκνοί καπνοί.

Στο σημείο βρίσκονται ήδη τρία ρυμουλκά και πλοιάριο της πυροσβεστικής υπηρεσίας προκειμένου αν υπάρξει κάποια αναζωπύρωση να μπορέσει να συνδράμει.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα γίνουν εργασίες για τη διάνοιξη του καταπέλτη και απομάκρυνση κάποιων φορτηγών προκειμένου στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας να μπορέσουν να ξεκινήσουν εκ νέου την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης των 10 ατόμων που φέρονται ως αγνοούμενοι.

Ήδη στο λιμάνι του Αστακού, βρίσκονται 64 στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας σε σύνολο, μεταξύ των οποίων πυροσβέστες της 5ης και της 6ης ΕΜΑΚ. Η πορεία των ερευνών γίνονται υπό την εποπτεία του υπαρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αντιστράτηγου Γιάννη Πετρούτσο και του Β’ υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχου Γεώργιου Αλεξανδράκη.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Π.Τσ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ