Την Δευτέρα ψηφίζεται στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση που αλλάζει τα δεδομένα στις ψηφιακές πλατφόρμες επιλογής ταξί, σύμφωνα με όσα είπε στο News 24/7 στους 88,6 ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος.

 
Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος σε συζήτηση επιτροπής της Βουλής  EUROKINISSI
Η ρύθμιση προβλέπει ότι κάθε ιδιοκτήτης ταξί θα μπορεί να συνεργαστεί με οποιαδήποτε πλατφόρμα που θα έχει ελληνικό ΑΦΜ. Ο πελάτης δεν θα έχει τη δυνατότητα να επιλέγει οδηγό αλλά θα επιβιβάζεται σε όποιο ταξί βρίσκεται πιο κοντά του, δηλαδή θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Ο πελάτης θα πληρώνει όλο το ποσό στον οδηγό, ο οποίος στη συνέχεια θα αποδίδει το ποσοστό που θα έχει συμφωνηθεί με την πλατφόρμα. Στο τέλος κάθε μήνα, η υπηρεσία θα εκδίδει τιμολόγιο στον οδηγό για τα χρήματα που έχει εισπράξει ώστε να τα δηλώνει στην εφορία.

“Έτσι τα χρήματα θα μένουν στην Ελλάδα, δεν θα φεύγει ούτε ένα ευρώ στο εξωτερικό” διευκρίνισε ο κ. Λυμπερόπουλος συμπληρώνοντας ότι το κράτος θα έχει έσοδα πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους Τσακαλώτο, Σπίρτζη, Παπανάτσιου και Πιτσιλή που δέχθηκαν το αίτημά του για την εν λόγω νομοθετική ρύθμιση.

Παράλληλα, επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι αδίκως τον κατηγορεί ότι παραπληροφορεί τον κλάδο και πρόσθεσε ότι υπάρχουν συνάδελφοί του που εξετάζουν να πουλήσουν τα οχήματά τους “επειδή φοβούνται μην βγει ο Μητσοτάκης” και φέρει την Uber και άλλες πλατφόρμες στην Ελλάδα.

news247.gr

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ