Σε δήλωση για την απόφαση να μπει στο αρχείο η δικογραφία για την υπόθεση Novartis προχώρησε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο κ. Σαμαράς, μεταξύ άλλων, έκανε λόγο για μία «γελοία σκευωρία».

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Η γελοία σκευωρία αρχειοθετήθηκε σήμερα και τυπικά. Με μεγάλη καθυστέρηση. Τώρα όμως αρχίζει η διερεύνηση του πραγματικού, σοβαρού και σκοτεινού σκανδάλου της υπόθεσης Novartis».

Νωρίτερα σήμερα, η δικογραφία τέθηκε στο αρχείο με εντολή της επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη η δικογραφία.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε δεν προέκυψε η παραμικρή ένδειξη τέλεσης οποιουδήποτε αδικήματος από τον πρώην Πρωθυπουργό, το όνομα του οποίου ενέπλεξε στην υπόθεση προσταστατευόμενος μάρτυρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς από την πρώτη στιγμή που η υπόθεση έφτασε στη Βουλή έκανε λόγο για σκευωρία και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη. Η μήνυσή του μάλιστα περί μεθοδεύσεων πρόσφατα ανασύρθηκε από αρχείο μετά από σχετική αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή και διενεργείται έρευνα από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου κ. κ. Ζαχαρή και Σοφουλάκη.

Οι δύο ανώτατοι εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνας που τους ανατέθηκε ερευνούν και τις μηνύσεις των κ. κ. Βενιζέλου και Αβραμόπουλου για την ίδια υπόθεση.

Τις επόμενες ημέρες η Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι συνάδελφοί της στην Εισαγγελία Κατά της Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης θα αποφασίσουν και για τα άλλα 3 πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία ο φάκελος παραμένει ανοιχτός. Πρόκειται για τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ΓιάννηΣτουρνάρα και τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδο.

https://www.cnn.gr/

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
X
Απάντηση σε:
* Τα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά