Της τρίτης γενιάς Γνωσιακών-Συμπεριφοριστικών Θεραπειών σε Παιδιά και Εφήβους θα γίνουν γνώστες όσοι συμμετάσχουν στο σχετικό συνέδριο που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο (30-31/3) στην Αθήνα. Πρόκειται για το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών-Συμπεριφοριστικών Προσεγγίσεων σε Παιδιά και Εφήβους, το οποίο πραγματοποιείται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Λεωφόρος Συγγρού 136) και οργανώνεται από το Τμήμα Θεραπειών Παιδιών και Εφήβων του Ινστιτούτου Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς σε επιστημονική συνεργασία με το Τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου

Όπως αναφέρουν οι οργανωτές, στο χρόνο που μεσολάβησε από το 3ο Συνέδριο, τον Απρίλιο του 2016, η Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία (ΓΣΘ) κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στο χώρο της θεραπείας παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα. Οι εφαρμογές του γνωσιο-συμπεριφοριστικού μοντέλου τόσο στην Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή όσο και στο χώρο της σωματικής υγείας ωθούν τους ειδικούς αυτών των χώρων να ζητούν εξειδικευμένες γνώσεις.
Η ελληνική βιβλιογραφία έχει πλέον εμπλουτισθεί με σειρά βιβλίων και εγχειριδίων για θεραπευτές, αλλά και για άλλες ειδικότητες που ασχολούνται με τα παιδιά, τους εφήβους και τις οικογένειές τους. Από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 στην Εταιρεία Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών Σπουδών ξεκίνησε συστηματική εξειδίκευση στη ΓΣΘ παιδιών και εφήβων, η οποία συνεχίζει και έχει όλο και μεγαλύτερη αποδοχή και ζήτηση. Για πρώτη φορά, το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, ξεκίνησε πρόγραμμα εξειδίκευσης στη ΓΣΘ παιδιών και εφήβων μέσω e-learning (webinar), σε συνεργασία με τον Τομέα Ψυχιατρικής και Επιστημών Συμπεριφοράς του Πανεπιστημίου Κρήτης και την Ψυχιατρική Κλινική ΠαΓΝΗ.
Οι οργανωτές επισημαίνου επίσης ότι, «στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γνωσιακών-Συμπεριφοριστικών Προσεγγί-σεων σε Παιδιά και Εφήβους ευελπιστούμε να εμβαθύνουμε στην κλινική πράξη, μέσα από πολλά παραδείγμα-τα εφαρμογής Γνωσιακών Συμπεριφοριστικών προσεγγίσεων, είτε σε ατομικό είτε σε ομαδικό επίπεδο, και σε διαφορετικά πλαίσια, για την αντιμετώπιση συναισθηματικών και συμπεριφορικών διαταραχών σε παιδιά και εφήβους. Στόχος μας είναι οι συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή και με της τρίτης γενιάς ΓΣΘ, οι οποίες βασίζο-νται στην ενσυνειδητότητα και στην αποδοχή του εσωτερικού βιώματος και έχουν εφαρμογή κυρίως στους εφή-βους. Μέσω εισηγήσεων που θα εστιαστούν στην παρουσίαση ερευνητικών δεδομένων στο χώρο της ΓΣΘ παι-διών και εφήβων και των εργαστηρίων στόχος μας είναι οι ειδικοί που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση συναι-σθηματικών και συμπεριφορικών δυσκολιών σε παιδιά και εφήβους να έχουν τη δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να ανταλλάξουν εμπειρίες. Σας καλούμε να πλαισιώσετε το Συνέδριο με τη συμμετοχή σας».
Την Οργανωτική Επιτροπή αποτελούν: Πρόεδρος: κα Ιωάννα Γιαννοπούλου, Συντονίστριες οι κυρίες, Χριστίνα Βαρβέρη, Γεωργία Κακλαμάνη και Ρόζα Λάιους και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής είναι η κα Κατερίνα Αγγελή

Πληροφορίες για το συνέδριο δίνονται Γραφείο Διοργάνωσης Συνεδρίων: Diazoma Conferences and Events https://diazoma.net/

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ