Ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών και αρμόδιος για Ευρωπαϊκές υποθέσεις Κος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε ότι «Έχουμε υποστεί πιέσεις, υπάρχουν συγκεκριμένα αιτήματα που έχουν διαβιβαστεί από τις αμερικανικές Αρχές»

Το πλοίο «φάντασμα» Adrian Darya 1 πλέει στην Μεσόγειο αλλά ουσιαστικά κανείς δεν ξέρει που ακριβώς!!

Υπάρχει η υπόθεση ότι θα πλεύση στη Καλαμάτα αλλά κι αυτό δεν είναι σίγουρο.

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι το πλοίο και το φορτίο του «δεν εμπίπτει στους περιορισμούς που έχει επιβάλλει η Ε.Ε. στη διακίνηση του ιρανικού πετρελαίου» και για αυτό αφέθηκε ελεύθερο από τις Αρχές του Γιβραλτάρ.

«Έχει δηλώσει ως λιμάνι προορισμού την Καλαμάτα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα στην διεθνή ναυσιπλοΐα, μπορεί εύκολα να αλλάξει» είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, συνεχίζοντας: Εμείς δεν θα θέλαμε να διευκολύνουμε την μεταφορά του πετρελαίου προς την Συρία, σε κανένα ενδεχόμενο, δεν θέλουμε να διευκολύνουμε την πορεία αυτού του πλοίου προς την Συρία».

Διευκρίνισε ο Κος Βαρβιτσιώτης, όπως επίσης επισήμανε ότι μετά την προειδοποίηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπάρχουν διμερείς επαφές, κατά τη διάρκεια των οποίων η ελληνική κυβέρνηση έχει διατυπώσει με σαφήνεια τη θέση της.

Μάλιστα, τόνισε πως λόγω του μεγέθους του, το πλοίο δεν υπάρχει περίπτωση να προσεγγίσει ελληνικό λιμάνι, καθώς δεν μπορεί να δέσει σε κανέναν ντόκο στη χώρα.

«Το πλοίο μπορεί να μπει στα ελληνικά χωρικά ύδατα ή να αγκυροβολήσει κάπου» είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης, σημειώνοντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρξει ανάλογη αντίδραση της Ελλάδας.

https://www.cnn.gr/

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
X
Απάντηση σε:
* Τα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά