Στην Βρέστη της Γαλλίας μεταβαίνει αύριο ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα συμμετάσχει, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στη Σύνοδο «Ένας Ωκεανός» (One Ocean Summit), που διοργανώνει η γαλλική Προεδρία της ΕΕ, με τη συμμετοχή αρχηγών κρατών-μελών της ΕΕ και τρίτων χωρών.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου που αρχίζουν το πρωί της Παρασκευής 11 Φεβρουαρίου και θα είναι ομιλητής σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα «Ένας Ωκεανός Λύσεων για την Κλιματική Αλλαγή».

Θέμα της ομιλίας του Προέδρου της Δημοκρατίας θα είναι «Η Αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής με επίκεντρο την Πράσινη Ναυτιλία».

Στη συζήτηση θα πάρουν, επίσης, μέρος ο Πρόεδρος Μακρόν και ομάδα ηγετών κρατών μελών της ΕΕ, καθώς και ηγέτες άλλων κρατών και διεθνών οργανισμών.

Στη Βρέστη, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κυριάκος Κούσιος, ο υφυπουργός Ναυτιλίας Βασίλης Δημητριάδης, ο πρέσβης της Δημοκρατίας στο Παρίσι Γιώργος Σιακαλλής και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα επιστρέψει την Κύπρο το βράδυ της 11ης Φεβρουαρίου.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ, της Μ. Καλογεράκη

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ