Ο Γ. Γεραπετρίτης συνεχίζει τις επαφές του στη Νέα Υόρκη

Σειρά διμερών και πολυμερών επαφών θα έχει και σήμερα στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο των εργασιών της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της 78ης Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. Επίσης, θα παραστεί στην εκφώνηση της ομιλίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

Ειδικότερα, ο κ. Γεραπετρίτης θα συμμετάσχει στη Διαδικασία Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης («South Eastern Europe Cooperation Process» -SEECP). Επίσης, θα παραστεί στην υπουργική συνάντηση Συνόδου Κορυφής για το Μέλλον και θα παρευρεθεί στην εκδήλωση υπογραφής της Εφαρμοστικής Συμφωνίας στη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, για την προστασία της βιοποικιλότητας σε περιοχές εκτός εθνικής δικαιοδοσίας.

Επιπλέον, ο υπουργός θα συναντηθεί με τη γενική γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Μαρία Πεστσίνοβιτς Μπούριτς.

Στο πλαίσιο προώθησης της ελληνικής υποψηφιότητας για τη θέση μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-2026, αλλά και για την προαγωγή των διμερών σχέσεων της Ελλάδας, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συναντήσεις με τους ομολόγους του της Ινδονησίας, της Παλαιστίνης, του Καζακστάν και του Ιράκ.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Δ.Μάν.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ