Ο επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ στην Ουκρανία, για το πλαίσιο εφαρμογής της συμφωνίας σύνδεσης

Διήμερη επίσκεψη στο Κίεβο (26-27 Ιανουαρίου) θα πραγματοποιήσει ο επίτροπος Διεύρυνσης, Ολιβέρ Βάρχελι, προκειμένου να συμμετάσχει σε συνεδρίαση για την εφαρμογή της συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας.

Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή, η επίσκεψη του Όλιβερ Βάρχελι στο Κίεβο, σηματοδοτεί τη συνεχιζόμενη δέσμευση της ΕΕ για την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και την υποστήριξη της κοινωνικοοικονομικής ανθεκτικότητας της χώρας. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στα οφέλη του Οικονομικού και Επενδυτικού Σχεδίου της ΕΕ για την Ανατολική Εταιρική Σχέση για τη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη και τη μακροπρόθεσμη ανάκαμψη της Ουκρανίας, μέσω της ενίσχυσης της συνδεσιμότητας, της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα, της οικονομικής μετάβασης για τις αγροτικές περιοχές, της ενεργειακής απόδοσης και της ψηφιακής τεχνολογίας. Η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και η περαιτέρω ενσωμάτωση της Ουκρανίας με την ΕΕ, βάσει της Συμφωνίας Σύνδεσης, θα συζητηθούν επίσης και ο Επίτροπος Várhelyi θα συμμετάσχει σε συνεδρίαση της ουκρανικής κυβέρνησης συντονιστικής επιτροπής για την εφαρμογή της συμφωνίας σύνδεσης ΕΕ-Ουκρανίας, υπό την προεδρία Πρωθυπουργός Shmyhal.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόεδρος της Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε ένα νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ουκρανία, μέσω δανείων έκτακτης ανάγκης και επιχορηγήσεων, ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ - της Μαρίας Αρώνη

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ