Κυρ. Βελόπουλος: Το λαθρεμπόριο ξεκινά από τα λιμάνια και τα διυλιστήρια

«Οι αιτίες για το λαθρεμπόριο είναι η υπερφορολόγηση, οι τεράστιοι φόροι στα καύσιμα» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών για την περιστολή του λαθρεμπορίου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Αν χαμηλώσετε τους φόρους, είναι δεδομένο ότι θα περιοριστεί και το λαθρεμπόριο. Δεν αμφιβάλλω για τις καλές προθέσεις σας, αλλά με τις προθέσεις δεν μπορείς να ασκήσεις διακυβέρνηση. Γιατί δεν κάνετε έλεγχο στα λιμάνια για να δείτε από πού ξεκινά το λαθρεμπόριο;», διερωτήθηκε και πρόσθεσε:

«Το λαθρεμπόριο ξεκινά από τα λιμάνια και τα διυλιστήρια. Εκεί όπου έχουμε εισροή-εκροή. Ποιοι το κάνουν; Οι μεγαλοπαράγοντες και τα βαποράκια τους, που είναι οι λαθρομετανάστες, που πουλούν τα προϊόντα χωρίς αποδείξεις. Όταν "μαϊμού" προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι κατά 40% προέλευσης τουρκικής και κατά 60% προέλευσης κινεζικής, ψάξτε στην πιάτσα να βρείτε ποιοι ευθύνονται. Δεν γίνεται να κάνετε δουλειά μόνο από τα γραφεία σας. Είναι μεγάλα τα ποσά που χάνονται και τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να δοθούν κάπου που είναι ανάγκη», υποστήριξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Συνεχίζοντας, ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε στην πανδημία και άσκησε κριτική στο τρόπο υπολογισμού των κρουσμάτων.

«Πάμε στον αλγόριθμο EVA. Εδώ και καιρό σας φωνάζω ότι υπολογίζατε τα κρούσματα με λάθος αλγόριθμο. Έκανα πρόταση στον πρωθυπουργό να δημοσιοποιούνται τα στοιχεία καθημερινά, τα στοιχεία που αφορούν κρούσματα, διασωλημένους, νεκρούς, ο,τιδήποτε μέσω κάποιας ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Και όχι να βγαίνουν δημοσιογράφοι στην τηλεόραση και να δείχνουν στις εκπομπές τους μνήματα! Είναι αυτό δημοσιογραφία; Να βγαίνουν και να λένε ότι σκάβουν τάφους; Πού είναι το ΕΣΡ να παρέμβει; Αν όμως δημοσιοποιούνται τα νούμερα ηλεκτρονικά και με διαφάνεια, δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα», είπε ο κ. Βελόπουλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έθεσε στην ομιλία του θέμα με την κατάσταση των νοσοκομείων.

«Στα νοσοκομεία υπάρχει πρόβλημα με το οξυγόνο. Στο νοσοκομείο Γιαννιτσών, απ' όπου κατάγομαι, υπάρχουν άνθρωποι με covid που είναι πεταμένοι στου διαδρόμους. Δεν υπάρχει μοριακός αναλυτής και το νοσοκομείο έχει μόνο δυο νοσοκόμους.

Στο νοσοκομείο Παπανικολάου, για 200.000 ευρώ διακόψατε το πρόγραμμα παραγωγής λεμφοκυττάρων Τ, εξ αιτίας του covid. Είναι δυνατόν; Για 200.000 ευρώ κόπηκε η έρευνα όταν δίνετε εκατομμύρια στα ΜΜΕ;».

Αναφερόμενος στο θέμα του εμβολιασμού ο κ. Βελόπουλος εξέφρασε επιφυλάξεις.

«Σύμφωνα με όσα λένε οι δικοί σας επιστήμονες, ο κ. Τσιόδρας, η αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στην μετάλλαξη του ιού. Μα αφού ο ιός μεταλλάσσεται τι χρείαν έχει το εμβόλιο; Βγαίνει ένα εμβόλιο, για έναν ιό που μεταλλάσσεται; Μα αν είναι έτσι το εμβόλιο αυτό δεν είναι καλό γιατί δεν θα βοηθήσει. Και βγαίνει το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Αγγλίας και λέει ότι τα εμβόλια είναι η καλύτερη άμυνα κατά του ιού, μαζί με την τήρηση αποστάσεων, το πλύσιμο των χεριών και την χρήση της μάσκας. Πείτε, τότε, γιατί πρέπει να γίνει το εμβόλιο; Με αυτά μπερδεύετε τον κόσμο και δεν πείθετε ότι είναι μια κατάσταση κρίσιμη και ότι οι επιλογές σας είναι σωστές. Επιπλέον βάζετε τα "παπαγαλάκια" να χαρακτηρίζουν βλαμμένους όσους δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε.

«Η Ελλάδα ξεπέρασε το μέσο όρο της ΕΕ σε νεκρούς. Βρίσκεται στην 4η θέση σε νεκρούς. Αυτή είναι η τεράστια επιτυχία της κυβέρνησής σας. Κάνετε λάθη και δεν ακούτε κανέναν. Το είπα και στον πρωθυπουργό. Μην κάνετε λάθη, θα γεμίσει η Ελλάδα νεκρούς».  

Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για ελλιπή ενίσχυση των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία.

«Δεν έχετε κάνει καμία πρόβλεψη για τις πληττόμενες επιχειρήσεις. Λέτε ότι οι μακροχρόνια άνεργοι θα πάρουν επίδομα 400 ευρώ, αλλά δεν λέτε αλήθεια, γιατί κάνετε αλχημείες και λογιστικά τρικ για να πάρουν λιγότερα χρήματα», είπε ο κ. Βελόπουλος και πρόσθεσε.

«Δεν έχετε δώσει κάτι στους ξενοδοχοϋπαλλήλους που είναι άνεργοι εδώ και μήνες και θα παραμείνουν άνεργοι έως τον Απρίλιο. Ελέγξατε τις τράπεζες, οι οποίοι έχουν αυξήσει τη χρέωση κατά ένα ευρώ για κάθε ηλεκτρονική συναλλαγή;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης και κατέληξε:  

«Πήρατε επιχορηγήσεις από την ΕΕ για δάνεια 6,2 δισ. ευρώ και αντί να τα δώσετε σε ξενοδόχους και ανθρώπους της παραγωγής πλούτου τα δίνετε στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά. Τα δίνετε δηλαδή για να βάλετε σιδερένιους πασσάλους και να μην καρπίσει ποτέ η μάνα γη».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΘ  

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ