Πριν τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής την Κυριακή που θα αποφασίσει την πορεία προς το Συνέδριο. Τα διλήμματα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το φλερτ με τον Κώστα Χρυσόγονο. Γιατί, ούτως ή άλλως, «ένας Παπανδρέου θα βρίσκεται στα ψηφοδέλτια του κόμματος»

Τετ α τετ αναμένεται να έχει η Φώφη Γεννηματά με τον Γιώργο Παπανδρέου ενόψει των αποφάσεων που αναμένεται να ληφθούν για το Κίνημα Αλλαγής στη συνεδρίαση της κεντρικής Επιτροπής του κόμματος την προσεχή Κυριακή.

 
Η συνάντηση θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη, καθώς η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής θα ζητήσει από τον Γιώργο Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει τη θέση του ενόψει της ενοποίησης του κόμματος: Να απενεργοποιήσει, δηλαδή, ουσιαστικά το κόμμα που έχει συγκροτήσει, το Κίνημα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού (ΚΙΔΗΣΟ), να ενταχθεί εφόσον είναι υποψήφιος βουλευτής στην Αχαΐα στον μετεκλογικό σχεδιασμό του κόμματος και τις όποιες μετεκλογικές αποφάσεις και συνεργασίες υπάρξουν (ή δεν υπάρξουν), να αγωνιστεί πραγματικά για την ενίσχυση του ΚΙΝΑΛ στις κάλπες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός δεν είναι αρνητικός και δεν προτίθεται να απομακρυνθεί από το Κίνημα Αλλαγής, αν και η αλήθεια είναι πως τις βαθύτερες σκέψεις του τις κρατάει αποκλειστικά για τον ίδιο. Στο τετ α τετ αναμένεται να οριστικοποιηθεί και τυπικά η υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου στην Αχαΐα, ενώ -σε κάθε περίπτωση- η Φώφη Γεννηματά έχει ως «όπλο» και το ότι σε κάθε περίπτωση «ένας Παπανδρέου» θα είναι στα ψηφοδέλτια του κόμματος, καθώς ο Νίκος Παπανδρέου (που έχει διαφοροποιηθεί από τον πρώην πρωθυπουργό για τη Συμφωνία των Πρεσπών) θα βρίσκεται στο ευρωψηφοδέλτιο.

Η Χαριλάου Τρικούπη, πάντως, δεν αντιδρά στη δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου, με την οποία αποκλείει το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη. Η θέση του πρώην Προέδρου ήταν γνωστή στη Φώφη Γεννηματά εδώ και καιρό. Η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, ωστόσο, δεν προτίθεται να ανοίξει συζήτηση για τη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας πριν την τελική ευθεία προς τις εκλογές, ίσως και πριν την έναρξη της επίσημης προεκλογικής περιόδου.

Τέλος, σύμφωνα με τις πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», προς την επιτυχή κατάληξή του οδεύει το φλερτ της Χαρ. Τρικούπη με τον ανεξάρτητο ευρωβουλευτή (είχε εκλεγεί με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ) Κώστα Χρυσόγονο. Ο Κ. Χρυσόγονος, μάλιστα, ενδέχεται να είναι υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη.

news247.gr

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ