Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο κέντρο της Αθήνας. Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ) κάλεσαν τους εκπαιδευτικούς σε κινητοποίηση, προκειμένου να εκφράσουν την την αντίθεσή τους στην κατάθεση σχεδίου νόμου από το υπουργείο Παιδείας που επιφέρει αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης, εν μέσω επιδημίας. Οι ομοσπονδίες ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου και επέκριναν την ηγεσία του υπουργείου για την έλλειψη διαλόγου πριν από την κατάρτιση του νομοσχεδίου και ειδικότερα για τις διατάξεις που αφορούν σε αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, λέγοντας ότι αυτές θα επιφέρουν απολύσεις εκπαιδευτικών και θα υποβαθμίσουν συνολικά της Παιδεία.

Επιπλέον, από τις ομοσπονδίες έχει ασκηθεί έντονη κριτική για την θέσπιση ηλικιακού ορίου στις τάξεις των ΕΠΑΛ.

Ακόμη, στο επίκεντρο της κινητοποίησης βρέθηκε και η τροπολογία για τη ζωντανή αναμετάδοση μαθημάτων. Οι ομοσπονδίες έχουν ήδη εκφράσει τις επιφυλάξεις τους για την προστασία προσωπικών δεδομένων μαθητών και εκπαιδευτικών και έχουν τονίσει ότι η εν λόγω ρύθμιση είναι «αντιεκπαιδευτική» και «αντιπαιδαγωγική».

Οι ομοσπονδίες ζήτησαν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και εκπρόσωποι μαθητών, φοιτητών και γονέων.

   

Στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη οι εκπαιδευτικοί πήραν μέρος σε διαμαρτυρία μπροστά από το ΥΜΑΘ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας, με κυρίαρχο ζητούμενο την κατάργηση της διάταξης για την τοποθέτηση καμερών στις σχολικές αίθουσες

   

Ρέθυμνο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών

Να αποσυρθεί άμεσα η διάταξη που επιτρέπει τις κάμερες στις σχολικές αίθουσες, για την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων προς όσους μαθητές δεν θα πηγαίνουν στο σχολείο, ζήτησαν εκπαιδευτικοί και γονείς, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο Ρεθύμνου. 

Όπως κατήγγειλαν, η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου αλλά και τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών, κατέθεσε χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας, αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, αποφάσισε το άνοιγμα των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών και ψήφισε αιφνιδιαστικά εκπρόθεσμη τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, παραβιάζοντας τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Για τους λόγους αυτούς οι εκπαιδευτικοί και αρκετοί γονείς μαθητών που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία έχοντας λάβει μέτρα προστασίας, ζήτησαν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου και την απόσυρση της τροπολογίας για τις κάμερες.

   

 

Φώτο: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ/GOODNET.GR

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑθΚ/Μ. Λαμπαθάκη

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ