Το βαρομετρικό χαμηλό το οποίο έχει ξεκινήσει να πλήττει την χώρα από το πρωί της Τρίτης με βροχές, ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες και θα επηρεάσει βαθμιαία το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Το βράδυ της Τρίτης πυκνές χιονοπτώσεις εκδηλώθηκαν στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Στερεάς.

Οι βροχές και οι καταιγίδες – κατά τόπους ισχυρές -  θα συνεχιστούν και την Τετάρτη ενώ η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη μεταφορά σκόνης, η οποία αναμένεται να κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη αναμένονται βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά τμήματα της χώρας, όπου στη Κεντρική Στερεά, στη Θεσσαλία και πιθανόν στην Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρές ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά τμήματα.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα αναμένονται να είναι υψηλές με αποτέλεσμα την εκδήλωση λασποβροχών, στις περιοχές όπου θα εκδηλωθούν τα έντονα φαινόμενα. 

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και στο Νότιο Αιγαίο από ανατολικές-νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο αργότερα από βορειοανατολικές διευθύνσεις σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.  Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ. 

Από την Πέμπτη, τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια, ενώ την Παρασκευή θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και γρήγορα θα σταματήσουν.

Πηγές: meteo.gr/kathimerini.gr

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ