Κ. Αρσένης - Με τις παραιτήσεις ιατρών στο Νοσοκ. Νίκαιας συνετρίβει ολοκληρωτικά το αφήγημα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του Covid19

Κ.Αρσένης: Με τις παραιτήσεις ιατρών στο Νοσοκομείο Νίκαιας συνετρίβει ολοκληρωτικά το αφήγημα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του Covid19

 

"Η Γενική Συνέλευση Ιατρών Νοσοκομείου Νίκαιας ομόφωνα δηλώνει πως με αυτές τις συνθήκες υποστελέχωσης, υποδομών κ.λπ. το νοσοκομείο αδυνατεί πλέον να δέχεται επιβεβαιωμένα κρούσματα covid19. Ήδη υποβάλλουν παραιτήσεις ο Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας και η υπεύθυνη της πτέρυγας Covid"

Με αυτή την ανάρτηση στο twitter από το νευροχειρουργό στο Νοσοκομείο Νίκαιας και γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), Πάνο Παπανικολάου, συνετρίβη το success story της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Η κυβέρνηση δεν προετοίμασε τα δημόσια νοσοκομεία για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού προκειμένου να μη δυσαρεστήσει τους κλινικάρχες που επιθυμούν ένα αδύναμο δημόσιο σύστημα υγείας.

Πρόκειται για μια επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία και την αντιμετώπιση της πανδημίας πολιτική, εμμονικά ακολουθούμενη, παρόλες τις φωνές των υγειονομικών και πληθώρας βουλευτών. Έχω συνταχθεί πολλές φορές με τα δίκαια αιτήματα της ΟΕΝΓΕ για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για ανάπτυξη και στελέχωση των μονάδων εντατικής θεραπείας, για επίταξη στην παρούσα φάση των ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών. Έχω επισημάνει τους τελευταίους μήνες με σειρά επίκαιρων ερωτήσεων μου προς τον Υπουργό Υγείας Β. Κικίλια την αναγκαιότητα να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας συνολικά, αλλά και ειδικά στη Δυτική Αθήνα, ζητώντας, για παράδειγμα, την πλήρη επαναλειτουργία του Νοσοκομείου στην Αγία Βαραβάρα.

Απέναντι μου είχα πάντα τα ψέματα του Υπουργείου πως όλα βαίνουν καλώς μέχρι που τους τέλειωσαν κι αυτά μαζί με τα κρεβάτια στις εντατικές.

Άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας – Γενναία χρηματοδότηση τώρα του ΕΣΥ.

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ