«Σήμερα νιώθουμε υπερηφάνια για τα μεγάλα ιδεώδη της Επανάστασης του '21, τις αξίες του Διαφωτισμού» είπε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο Αγαθονήσι. Ο λαός διαχρονικά συνάντησε πολλά εμπόδια, πέρασε βάσανα, κακουχίες, αλλά στέκεται όρθιος, τόνισε, προσθέτοντας πως μέσα από την ομοψυχία βγήκε πάντα πιο δυνατός. Έστειλε δε ηχηρό μήνυμα και προς την Τουρκία. 

«Δεν θα μπορούσα να βρω πιο σημαντικό τόπο να παρευρεθώ σήμερα... Ήρθα στην εσχατιά της Ελλάδας, εδώ που χτυπάει η καρδιά της χώρας, που υψώνεται η γαλανόλευκη, που φυλάτε Θερμοπύλες» είπε ο κ. Τσίπρας στην πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στο ακριτικό νησί. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελλάδα θα πάει μπροστά, όχι με λεονταρισμούς και κορόνες, αλλά με βήματα προς το μέλλον. Σημείωσε δε πως οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών ξέρουν καλύτερα από όλους τι σημαίνει να παλεύουν συνεχώς με δυσκολίες. «Ύψιστο καθήκον και πατριωτισμός είναι για εμένα να στηρίξουμε τις προσπάθειες αυτών των ανθρώπων» είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση για αυτό φρόντισε να υπάρχει εκπαιδευτικό προσωπικό από την πρώτη στιγμή. «Πατριωτισμός είναι ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια βλέπατε μόνο τουρκικά κανάλια σήμερα βλέπετε μόνο ελληνικά κανάλια, επίσης πατριωτισμός είναι ότι μέσα στην κρίση βρήκαμε τα χρήματα για έργα υποδομής, όπως και το μέτρο του μεταφορικού ισοδύναμου» συνέχισε. 

«Ο ελληνικός λαός μέσα από την ενότητα του, τη σκληρή δουλειά και την ομοψυχία, βγήκε πιο δυνατός, πιο ενωμένος, πιο αποφασιστικός για το μέλλον του. Η ιστορία αυτού του τόπου λοιπόν, δεν είναι γραμμένη σε χρόνο αόριστο. Αλλά συνεχίζει να γράφεται, σε χρόνο ενεστώτα, σήμερα, τώρα, που αφήνουμε πίσω μια σκληρή περίοδο» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. 

Hχηρό μήνυμα στην Τουρκία

Ο κ. Τσίπρας θέλησε να στείλει μήνυμα και στην Τουρκία, υπογραμμίζοντας ότι μόνο η συνεργασία, η συνεννόηση και η συνανάπτυξη έχουν αποτέλεσμα και «όχι οι λεονταρισμοί και οι ψευτομαγκιές», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε. Είπε ότι κατά την πτήση του προς το Αγαθονήσι, υπήρξε παρενόχληση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους από τουρκικά, που παραβίασαν τον εθνικό ενάεριο χώρο και έκανε λόγο για «ανόητες κινήσεις». 

«Εμείς έχουμε απλωμένα χέρια για συνεννόηση. Αλλά εάν χρειαστεί θα κάνουμε αυτό που μας έχουν μάθει οι πρόγονοί μας, για να υπερπασπιστούμε την πατρίδα μας» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός και κάλεσε την Τουρκία να δείξει ότι θέλει και εκείνη να κινηθεί στο δρόμο του διαλόγου και του σεβασμού του διεθνούς Δικαίου.  

naftemporiki.gr

Φωτογραφία:INTIME NEWS/ΓτΠ ANDREA BONETTI

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ