Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στον Δήμο Πύλου-Νέστορος για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 194η επέτειο της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου, παρευρέθηκε στην τιμητική εκδήλωση στη Γιάλοβα και κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Θανόντων για τους 300 και πλέον Γάλλους αξιωματικούς και οπλίτες του εκστρατευτικού σώματος του Στρατηγού Μαιζόν, που πέθαναν από ελονοσία υπερασπίζοντας την ελευθερία της Ελλάδας κατά την περίοδο 1828-1832.

Η κυρία Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου και στην οικία Τσικλητήρα και παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου «Η προετοιμασία μιας Επανάστασης 1814-1821. Άνθρωποι-Γεγονότα-Συγκυρίες» του Στέφανου Καβαλλιεράκη. Στη συνέχεια, μετέβη στην πλατεία των Τριών Ναυάρχων και παρακολούθησε συναυλία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού.

Χθες, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεναγήθηκε στο Ανάκτορο του Νέστορος. Αμέσως μετά, επισκέφθηκε ελαιώνες στους οποίους εφαρμόζεται η «ευφυής γεωργία» και ενημερώθηκε για τα πλεονεκτήματά της. Είχε επίσης συνάντηση με παραγωγούς και επιχειρηματίες του Νομού Μεσσηνίας, με τους οποίους συζήτησε για τις γεωργικές πρακτικές, τα προβλήματα και τις προοπτικές τους, καθώς και για τις σύγχρονες μεθόδους και τα καινοτόμα προγράμματα του πρωτογενούς τομέα της περιοχής.

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ