Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΙΝΑΛ στις πληγείσες περιοχές της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης

Να κινηθεί τάχιστα και να εκπληρώσει στο ακέραιο τα αιτήματα φορέων και κατοίκων στα νησιά του Ιονίου που επλήγησαν από τον κυκλώνα Ιανό, καλεί την κυβέρνηση ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Γιώργος Καμίνης, ο οποίος την Δευτέρα και την Τρίτη επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.

Το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, αποτελούμενο από τον κ. Καμίνη, τον  Γραμματέα του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτη Καρκατσούλη και τοπικά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, είχε επαφές με εκπροσώπους της Περιφέρειας, δημάρχους και εκπροσώπους φορέων προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικρατεί στις πληγείσες περιοχές.

«Ο κυκλώνας βρήκε δυστυχώς και τα δύο νησιά ανοχύρωτα. Είναι επιτακτική ανάγκη η Πολιτεία να προχωρήσει στη διάθεση σημαντικών κονδυλίων για την ολοκλήρωση μελετών και την υλοποίηση σημαντικών τεχνικών έργων και έργων υποδομής. Τα νησιά έχουν ήδη πληγεί σοβαρά από τον κορωνοϊό: τον Αύγουστο η απώλεια εισοδήματος των επιχειρήσεων ήταν κατά 40% μειωμένη σε σχέση με πέρσι» δήλωσε ο κ. Καμίνης.

«Το ένα εκατομμύριο ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση ότι, θα χορηγήσει στους δήμους για την αποκατάσταση του οδικού δικτύου δεν επαρκεί: στην Κεφαλονιά, για παράδειγμα, οι καταστροφές είναι τεράστιες και όπως μας επισημάνθηκε από τους δημάρχους Αργοστολίου και Ληξουρίου θα απαιτηθούν πολλαπλάσια χρήματα για την αποκατάστασή τους», δήλωσε ο Γραμματέας του Τομέα Πολιτικής Προστασίας του Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτης Καρκατσούλης. 

   

Για το θέμα των μέτρων πρόληψης που είχαν παρθεί εν όψει του κυκλώνα και του χρονοδιαγράμματος των έργων αποκατάστασης, έχει κατατεθεί από τη Δευτέρα επίκαιρη ερώτηση του Γιώργου Καμίνη προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ