Ένας Ισπανός καταδικάστηκε σε φυλάκιση στην Γαλλία για κοπή και κλοπή εκατοντάδων δέντρων

Ισπανός υλοτόμος καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση 18 μηνών, οι εννέα με αναστολή, στο Φουά στη νοτιοδυτική Γαλλία επειδή έκοψε παράνομα εκατοντάδες δέντρα στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων αιωνόβιων βελανιδιών.

Ο υλοτόμος που κρίθηκε ένοχος για κλοπή με ζημιά και καταστροφή ξυλείας τον Νοέμβριο του 2020 και τον Φεβρουάριο του 2021, τιμωρήθηκε επίσης να καταβάλει ο ίδιος πρόστιμο 40.000 ευρώ, ενώ στην εταιρεία υλοτομίας όπου εργάζεται επιβλήθηκε πρόστιμο 100.000 ευρώ.

Εκατοντάδες αιωνόβιες βελανιδιές και περισσότερα από 300 έλατα κόπηκαν παράνομα στην κοινότητα Περλ-ε-Καστεγιέ (νοτιοδυτικά) που εκτείνεται μεταξύ 600 και 2.000 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο Ax-3 Domaines.

Τα δέντρα, μερικά από τα οποία εκπλάπησαν επίσης από την κοινότητα Φουγκά-ε Μπαρινέφ, μεταφέρθηκαν στη συνέχεια στην Ισπανία.

Ο κατηγορούμενος, Μανουέλ Μπαουτίστα, τέθηκε τον Αύγουστο υπό δικαστική εποπτεία με απαγόρευση να μεταβεί στην Αριέζ, εκτός όταν απαντά στις δικαστικές κλήσεις, και να ασκεί το επάγγελμα του υλοτόμου στη Γαλλία.

Η ποινή φυλάκισης δεν είναι μετατρέψιμη.

Το δικαστήριο αναγνώρισε δεκατρείς διάδικους. Οι ζημιές θα υπολογιστούν ποσοτικά στις 26 Απριλίου, αλλά το δικαστήριο έχει ήδη επισημάνει ότι ως πρόβλεψη θα πρέπει να καταβληθούν 63.000 ευρώ ή 4.000 ευρώ ανά ενάγοντα.

Η εταιρεία του, με έδρα την ισπανική πόλη Λέριδα, υποστήριξε ότι έκανε λάθος εξαιτίας ενός συστήματος γεωγραφικού εντοπισμού σε ένα από τα φορτηγά της.

Ο δικηγόρος του Μπαουτίστα, ο Ματιέ Πον-Σεραντίλ δήλωσε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

 

Φώτο: Αρχείου

ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP/ΓΣ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ