Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας: Απόρριψη του αιτήματος Κουφοντίνα για μεταγωγή

Ομόφωνα απέρριψε το Δικαστικό Συμβούλιο Λαμίας την αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για ακύρωση της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού και ακύρωση σχετικής απόφασης της γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου.

Οι δικαστές σύμφωνα με πληροφορίες αποδέχονται την εισαγγελική εισήγηση που ήταν απορριπτική και στα δύο σκέλη του αιτήματος του πολυισοβίτη.

Κατά την Εισαγγελέα Λαμίας έπρεπε να απορριφθεί «ως απαράδεκτο» το αίτημα για ακύρωση της μεταγωγής στον Δομοκό, ενώ όσον αφορά το δεύτερο αίτημα περί ακύρωσης της απόφασης της κ. Νικολάου θα έπρεπε να κηρύξει το δικαστήριο εαυτόν αναρμόδιο καθώς η εν λόγω απόφαση αποτελεί ατομική διοικητική πράξη με αρμόδια να την κρίνουν τα Διοικητικά Δικαστήρια.

Στο ΣτΕ προσέφυγε ο Δ. Κουφοντίνας για το ζήτημα της μεταγωγής στις φυλακές Δομοκού

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, μέσω του εκ των δικηγόρων του Δημήτρη Σαραφιανού, προσέφυγε σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.

Συγκεκριμένα, ζητάει από το ΣτΕ:

1) την έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία να «παγώνει» η σχετική απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου,

2) την έκδοση απόφασης με την οποία να αναστέλλεται η ίδια προσβαλλόμενη απόφαση και

3) την ακύρωση της εν λόγω απόφασης της κυρίας Νικολάου.

Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι η επίμαχη προσβαλλόμενη απόφαση είναι παράνομη, καθώς, μεταξύ των άλλων, εκδόθηκε κατά κατάχρησης εξουσίας, ενώ υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματικός και ο νόμος 4760/2020 καθώς «φωτογραφίζει» το ζήτημα της μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα, θέτοντας περιορισμούς που δεν έχουν να κάνουν με την συμπεριφορά, κ.λπ. του κρατούμενου, αλλά με το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε. Ο νόμος 4760/2020 είναι αντισυνταγματικός, κατά τους ισχυρισμούς του, καθώς τίθενται περιορισμοί για τις μεταγωγές στις αγροτικές φυλακές για λόγους που δεν σχετίζονται με την λειτουργία των αγροτικών φυλακών και την πειθαρχική κατάσταση του κρατουμένου, αλλά τίθεται ως μοναδικό κριτήριο η κατηγορία για την οποία βαρύνεται ο έγκλειστος.

Τέλος, υποστηρίζεται ότι η προσβαλλόμενη απόφαση έχει εκδοθεί εκτός νομοθετικής εξουσιοδότησης και επικαλείται για την έκδοσή της άσχετα έγραφα που δεν αφορούν όμως γενικά το ζήτημα των μεταγωγών.

 

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παν. Τσιμπούκης

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ