Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά στην ευρύτερη περιοχή της Στροφυλιάς, που βρίσκεται σε εξέλιξη από το απόγευμα της Τρίτης. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εξακολουθεί να καίει δασική έκταση ωστόσο, αυτή τη στιγμή υπάρχουν διάσπαρτες εστίες.

Με το πρώτο φως της ημέρας δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα άρχισαν να κάνουν ρίψεις νερού και εξακολουθούν να επιχειρούν στο σημείο 80 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ώστε να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.

   

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γεγονός ότι το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται κοντά στη θάλασσα δίνει τη δυνατότητα στα εναέρια μέσα να εφοδιάζονται γρήγορα με νερό και να πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις νερού μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

   

Όσον αφορά στα αίτια της φωτιάς, τις έρευνες έχει αναλάβει το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

   

O Συντονιστής Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στη δυτική Ελλάδα, Αχιλλέας Τζουβάρας, χαρακτήρισε την εικόνα βελτιωμένη.

Ο κ. Τζουβάρας μιλώντας στον ANT1 εκτίμησε πως μετά την ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση, έχουν απομείνει «μικρά μέτωπα, τα οποία σε λίγο θα έχουν κατασβεστεί, κυρίως λόγω προσβασιμότητας».

   

Ερωτηθείς για τα αίτια της εκδήλωσης της φωτιάς, σημείωσε ότι είναι νωρίς για συμπεράσματα, ωστόσο εξέφρασε την εκτίμηση πως η εστία εκδηλώθηκε «μέσα από το δάσος και όχι από κάποιο παράπλευρο σημείο».

   

   

   

http://www.kathimerini.gr/

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ