Διαμαρτυρία της Εθν. Επιτρ. Αρμενίων μπροστά στην Αρμενική Πρεσβ. στο Χαλάνδρι για το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Συγκέντρωση συμπαράστασης προς τον δοκιμαζόμενο λαό του Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ), που εδώ και έξι μήνες βρίσκεται σε πλήρη αποκλεισμό, καθώς το Αζερμπαϊτζάν κρατά κλειστή τη μοναδική δίοδο που συνδέει το Καραμπάχ με την Αρμενία, πραγματοποίησε η Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδας, μπροστά στην πρεσβεία της Δημοκρατίας της Αρμενίας, στο Χαλάνδρι.

Με συνθήματα όπως «Εγώ είμαι το Αρτσάχ», «Το Αρτσάχ είναι Αρμενία», οι διαδηλωτές, υπό τον ήχο αρμενικών τραγουδιών, με αρμενικές και ελληνικές σημαίες στα χέρια, ζητούσαν άμεση άρση του αποκλεισμού με δίκαιη, βιώσιμη και οριστική λύση του σοβαρού προβλήματος που βασανίζει επί χρόνια την περιοχή και τον λαό της.

Οι ομιλητές δήλωσαν πως συσπειρωμένος ο αρμενικός λαός σε Αρμενία, Αρτσάχ και Διασπορά, παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων μεταξύ της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν και των μεγάλων δυνάμεων, στο γενικό πλαίσιο της λεγόμενης «Συνθήκης της Ειρήνης».

Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε όποιες πολιτικές θέτουν θέμα αναγνώρισης του Αρτσάχ εντός της «εδαφικής κυριότητας» του Αζερμπαιτζάν. Κι αυτό γιατί το τελευταίο διάστημα αντί να εντείνονται οι προσπάθειες προβολής του δικαιώματος της αυτοδιάθεσης του λαού του Αρτσάχ και να εντείνονται οι πιέσεις για την άρση του αποκλεισμού του διαδρόμου του Λατσίν και την απελευθέρωση των Αρμενίων αιχμαλώτων που ακόμα κρατούνται στο Μπακού, μετά τον πόλεμο του 2020, γίνεται λόγος μόνο για τη «Συνθήκη της Ειρήνης». «Η επιβολή, όμως, μίας ψευδούς "ειρήνης" δεν θα επιλύσει κανένα πρόβλημα στην περιοχή. Θα κάνει το αντίθετο», όπως δήλωσαν κατηγορηματικά.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ