Αντ. Μυλωνάκης : «Θέλουμε την εξωτερική πολιτική δυνατή, ισχυρή, να έχει σοβαρό πολιτικό λόγο και η αποτροπή να είναι πάντα στο μυαλό της»

«Η Ελληνική Λύση, για μια ακόμη φορά, καλεί και τις δύο πλευρές, και το Ισραήλ και την Παλαιστίνη, να καθίσουν στο τραπέζι, να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και τις αιματοχυσίες» δήλωσε ο εκπρόσωπος της, Αντώνης Μυλωνάκης, μετά την ενημέρωση από τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής. Ο Αντώνης Μυλωνάκης ανέφερε πως κατά την άποψη της Ελληνικής Λύσης, ο «ηθικός αυτουργός όλης αυτής της κίνησης της Χαμάς εναντίον του Ισραήλ και όλων αυτών των τρομοκρατικών ενεργειών, οι οποίες πρέπει να αποφεύγονται, είναι ο Ερντογάν, ο οποίος εντελώς ξαφνικά κατηγόρησε το κράτος του Ισραήλ για τρομοκρατία και σε μια αήθη επίθεση κάλεσε, υπονομεύοντας την ειρήνη της περιοχής, τους μουσουλμάνους να ενωθούν εναντίον του κράτους του Ισραήλ».

Σε ό,τι αφορά στα ελληνοτουρικά, ο Αντώνης Μυλωνάκης παρατήρησε πως ο Ερντογάν δεν λέει να σταματήσει την προκλητικότητα. «Το βλέπουμε καθημερινά. Πιστεύουμε ότι η πατρίδα μας έχει τη δυνατότητα με αυτά τα οποία μέχρι στιγμής έχουμε δει, να αποφασίζει για το μέλλον της» ανέφερε και τόνισε: «Την εξωτερική πολιτική τη θέλουμε να είναι δυνατή, ισχυρή, να έχει σοβαρό πολιτικό λόγο και η αποτροπή να είναι πάντα στο μυαλό της».

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης είπε «θα δούμε τι θα γίνει με την επανάληψη της πενταμερούς» και συμπλήρωσε: «Απέτυχε η πρώτη. Δεν δέχεται ο Ερντογάν να καθίσει να συζητήσει όπως προβλέπουν μέχρι στιγμής ο ΟΗΕ και τα ψηφίσματα του Οργανισμού». Σε αυτό το πλαίσιο, εκτίμησε πως «δεν θα βρεθεί άκρη» και συμπλήρωσε: «Εμείς θέλουμε μια σοβαρή κυβέρνηση, δεν θέλουμε τον κ. Αναστασιάδη να κάθεται και να συζητάει σαν κοινοτάρχης, είναι Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Καταληκτικά, υπογράμμισε πως «πρέπει για άλλη μια φορά να πούμε ότι η Κύπρος για να συνεχίσει να μιλάει με τον Ερντογάν, πρέπει τα στρατεύματα κατοχής να φύγουν από την Κύπρο, να γυρίσουν οι έποικοι στην πατρίδα τους, να ξαναγυρίσουν οι Ελληνοκύπριοι στις εστίες τους και τότε θα καθίσουμε να συζητήσουμε σοβαρά με τον Ερντογάν και με τους Άγγλους, αφού είναι κι αυτοί μέσα στο παιχνίδι».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ