Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι της Επιτρ. Ανταγ. σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αγορά εκτυπωτών και αναλωσίμων

Αιφνίδιους επιτόπιους ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγορά εκτυπωτών κανονικής μορφής (Α3, Α4) όλων των τύπων (π.χ απλής λειτουργίας SFPs και πολλαπλών λειτουργιών MFPs) και αναλωσίμων τους (π.χ τόνερ), αναφορικά με τυχόν αντιανταγωνιστικές πρακτικές πραγματοποίησε η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν στις εγκαταστάσεις επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Αττικής και αποτελούν ένα προκαταρκτικό βήμα στο πλαίσιο έρευνας της Ε.Α. για τον εντοπισμό αντί-ανταγωνιστικών πρακτικών βάσει των διατάξεων του ν. 3959/2011.

Σημειώνεται ότι η διεξαγωγή τέτοιων ελέγχων δεν προδικάζει ότι οι επιχειρήσεις έχουν εμπλακεί σε αντί-ανταγωνιστική συμπεριφορά ούτε προδικάζει το αποτέλεσμα της έρευνας.

Η επιτροπή επισημαίνει ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα παρεμβαίνει κατά άμεση προτεραιότητα όπου κρίνεται απαραίτητο, θα εξετάζει κάθε σχετική περίπτωση που θα υποπέσει στην αντίληψή της, με την υποβολή καταγγελίας, αίτησης επιείκειας ή ανώνυμων σχετικών πληροφοριών μέσω του ασφαλούς ψηφιακού περιβάλλοντος και θα επιβάλλει αυστηρότατες διοικητικές κυρώσεις στις επιχειρήσεις για τυχόν αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ