Άγνωστο παραμένει το πότε θα ξεκινήσει το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν το πρωί της Παρασκευής ανάμεσα σε μέλη αντίπαλων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Έξω από τον χώρο του συνεδρίου, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει την Παρασκευή στην Καλαμάτα, έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί του Σαββάτου στελέχη και μέλη του ΠΑΜΕ.

Οι δυνάμεις που πρόσκεινται στο ΚΚΕ, τάσσονται υπέρ της έναρξης του συνεδρίου, υπό την προϋπόθεση να συμμετάσχουν μόνο οι νόμιμοι αντιπρόσωποι και όχι οι «νόθοι».

Από την πλευρά τους, οι υπόλοιπες ομοσπονδίες – μέλη της ΓΣΕΕ κατηγορούν το ΠΑΜΕ για «αντιδημοκρατικές συμπεριφορές», προειδοποιώντας ότι οδηγούν το συνέδριο σε διάλυση.«Κάθε προσπάθεια δημοκρατικής συνεννόησης μεταξύ των παρατάξεων, προκειμένου να υπάρξουν οι απαιτούμενες και επιβεβλημένες διευθετήσεις και συνεννοήσεις, πέφτουν στο κενό εξαιτίας των παραλογισμών και των κομματικών σκοπιμοτήτων» τονίζουν, μεταξύ άλλων.

Κατηγορούν δε, την κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι «δεν επιθυμούν να συμβάλλουν στη διασφάλιση της νομιμότητας των διαδικασιών της κορυφαίας δημοκρατικής συνδικαλιστικής οργάνωσης, όπως είναι η ΓΣΕΕ».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας, Γιάννης Παναγόπουλος, ασκεί δριμεία κριτική στο ΠΑΜΕ και διαβεβαιώνει ότι «όλοι οι σύνεδροι συνυπογράφουμε αυτό που είναι αναγκαίο -να πάρουμε δηλαδή κάθε νόμιμο μέτρο για να μπορέσουμε να πετύχουμε την εκλογή μίας νόμιμης δημοκρατικής διοίκησης».

«Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με πρωτοφανείς βιαιότητες και τραμπουκισμούς δεν μας επιτρέπουν να ασκήσουμε τα νόμιμα και δημοκρατικά δικαιώματά μας. Ό,τι δεν κατάφεραν 10 χρόνια, μνημόνια, κυβερνήσεις και τρόικες, θέλουν να το καταφέρουν μέσα σε μερικά λεπτά, μέσω των βιαιοτήτων και των τραμπουκισμών, δηλαδή να διαλύσουν τα συνδικάτα και να οδηγήσουν σε διορισμούς τις νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένες ηγεσίες τους» σπεύδει να προσθέσει, στο ίδιο πλαίσιο.

naftemporiki.gr

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ