Δευτέρα 8 Απριλίου σήμερα και είναι η ημέρα Ζωγράφισε ένα Πουλί(Draw a Bird Day) και η Ημέρα του Έθνους των Ρομά.

Σαν σήμερα συνέβησαν μεταξύ αλλων γεγονότα τα οποία επηρέασαν πολύ η λίγο την ιστορική εξέλιξη του κόσμου και της χώρας μας.

Πάμε λοιπόν να τα δούμε:

563 π.Χ.

   

Γεννήθηκε ο Βούδας, θρησκευτικός ηγέτης, ιδρυτής του βουδισμού. (Θαν. 483 π.Χ.)!!

 628 μ. Χ.

  Μάχη μεταξύ των δυνάμεων του Ηράκλειου και του Σορόη

Ο βασιλιάς της Περσίας Σορόης και ο αυτοκράτορας της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας Ηράκλειος συνάπτουν ειρήνη.

1143 μ.Χ.

  Μανουήλ Α’ Κομνηνός
 
Ο Μανουήλ Α’ Κομνηνός διαδέχεται τον πατέρα του Ιωάννη Β’ στο θρόνο του Βυζαντίου.

1195 μ.Χ

Στο Βυζάντιο, ο Αλέξιος Γ’ ο Άγγελος εκθρονίζει από τον αυτοκρατορικό θώκο τον αδελφό του Ισαάκιο Β’.

1336 μ.Χ

Γεννήθηκε ο Τιμούρ Λενκ, γνωστός στην Ελλάδα ως Ταμερλάνος, μογγόλος μονάρχης, που άπλωσε πρόσκαιρα την κυριαρχία του από την Κίνα μέχρι τη Μεσόγειο. (Θαν. 18/2/1405)

1798 μ.Χ.

   

Γεννήθηκε ο Διονύσιος Σολωμός, ο εθνικός ποιητής της χώρας μας. (Θαν. 9/2/1857)

1805 μ.Χ.

Ο Γιόζεφ Χάιντν παρακολουθεί την πρώτη συναυλία του γιου τού Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, Φραντζ και εκφράζεται με κολακευτικά λόγια για τον 14χρονο πιανίστα.

1817 μ.Χ.

Σαρλ Εντουάρ Μπράουν-Σεκάρ, Αγγλογάλλος φυσιολόγος και νευρολόγος, θεωρείται ο θεμελιωτής της σύγχρονης ενδο­κρινολογίας. Είναι γνωστός για τα πειράματά του σχετικά με τη σπονδυλική στήλη, κα­θώς και για την κατάδειξη της λειτουργίας των επινεφριδίων. (Θαν. 1/4/1894)

1820 μ.Χ.

   

Ο αγρότης Γιώργος Κεντρωτάς, σκάβοντας στο κτήμα του στη Μήλο, ανακαλύπτει ένα γυναικείο άγαλμα. Είναι η πασίγνωστη σήμερα Αφροδίτη της Μήλου, που βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου και την οποία απέκτησαν οι Γάλλοι από τους κυρίαρχους του νησιού Οθωμανούς.

1821 μ.Χ.

Ο Ιωάννης Δυοβουνιώτης υψώνει τη σημαία της Επανάστασης στη Λαμία.

1827 μ.Χ.

Μάχη στο Φάληρο και νίκη των Ελλήνων (αρχηγός ο Μακρυγιάννης)

1851 μ.Χ.

  Σπυρίδων Λάμπρος

Γεννήθηκε ο Σπυρίδων Λάμπρος, έλληνας ιστορικός και πανεπιστημιακός, που διετέλεσε επί εξάμηνο πρωθυπουργός. (Θαν. 23/7/1919)

1856 μ.Χ.

Υπογράφεται η Ελληνοτουρκική συνθήκη για την καταδίωξη της ληστείας.

1861 μ.Χ.

    Ελίσα Ότις


Πεθαίνει ο Ελίσα Ότις, αμερικανός εφευρέτης του ασανσέρ. (Γεν. 3/8/1811)

1862 μ.Χ.

Ο αμερικανός Τζον Λάιντ ανακαλύπτει το αεροζόλ.

1867 μ.Χ.

   
Πεθαινει ο Δημήτριος Καλλέργης, αξιωματικός του ελληνικού στρατού, αρχηγός της Επανάστασης της 3ης Σεπτεμβρίου. (Γεν. 1803)

1873 μ.Χ.

Ο νεοϋορκέζος Άλφρεντ Πάραφ ανακαλύπτει τη μαργαρίνη και θέτει σε κίνδυνο τις πωλήσεις του βουτύρου στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να μειωθούν τα ομοσπονδιακά και πολιτειακά έσοδα.

1886 μ.Χ.

    Κάρλ Γκάσνερ

Ο γερμανός επιστήμονας δρ. Καρλ Γκάσνερ δημιουργεί την πρώτη μπαταρία ξηρού στοιχείου. Δέκα χρόνια αργότερα, η εταιρία UCAR (Energizer) θα ξεκινήσει την εμπορική εκμετάλλευση της εφεύρεσης.

1891 μ..Χ

  Όλε Κρίστιανσεν

Γεννήθηκε ο Όλε Κρίστιανσεν, δανός ξυλουργός και κατασκευαστής παιγνιδιών, δημιουργός των παιγνιδιών Lego. (Θαν. 11/3/1958)

1896 μ.Χ.

  Απεργοί μεταλλωρύχοι στο Λαύριο
 

Κηρύσσεται απεργία των μεταλλωρύχων στο Λαύριο. Οι φύλακες σκοτώνουν δυο απεργούς. Οι απεργοί σκοτώνουν τους φύλακες, ανατινάζουν τις αποθήκες και τα γραφεία, και αφοπλίζουν τους αστυνομικούς. Η απεργία θα λήξει στις 21 Απριλίου, με μικρή αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων.

1904 μ.Χ.

Η Βρετανία και η Γαλλία υπογράφουν μία ιστορική συμφωνία, την οποία ονομάζουν «Εγκάρδια Συμφωνία» και διευθετούν όλες τις διαφορές τους.

1912 μ.Χ.

   

Γεννήθηκε ο Αλόις Μπρούνερ, γερμανός ναζιστής, με δράση στη Θεσσαλονίκη. (Θαν. 2010)

1913 μ.Χ.

Αρχίζει να λειτουργεί στο Πεκίνο το πρώτο Κοινοβούλιο της Κινεζικής Δημοκρατίας.

1918 μ.Χ.

 • Ενώ μαίνεται ο Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος, οι ηθοποιοί Τσάρλι Τσάπλιν και Ντάγκλας Φέρμπανκς συμβάλλουν στην οικονομική ενίσχυση των ΗΠΑ για τον πόλεμο, πουλώντας κουπόνια στους δρόμους της Νέας Υόρκης.
 • Ιδρύεται στην Αθήνα η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ).

1920 μ.Χ.

Γεννήθηκε ο Γιάννης Φέρμης, έλληνας ηθοποιός. (Θαν. 26/1/1999)

1928 μ.Χ.

Ολοκληρώνονται στο Παναθηναϊκό Στάδιο οι 8οι Γερμανοελληνικοί Αγώνες, που ξεκίνησαν την προηγούμενη ημέρα, με τη συμμετοχή 10 αθλητών από το Berliner Sport Klub, τον Εθνικό, τον Πανιώνιο και τον Γ.Σ. Αμαρουσίου.

1929 μ..Χ

   

Γεννήθηκε ο Ζακ Μπρελ, βέλγος τραγουδοποιός. Τραγούδια του διασκεύασαν πολλοί ροκ καλλιτέχνες, όπως ο Ντέιβιντ Μπόουι, ο Άλεξ Χάρβεϊ και ο Ρέι Τσαρλς. (Θαν. 9/10/1978)

1931 μ.Χ.

Γεννήθηκε ο Τζον Γκάβιν, Αμερικανός ηθοποιός («Σπάρτακος», «Ψυχώ») και διπλωμάτης (πρεσβευτής στο Μεξικό από το 1981 έως το 1986).
(Θαν. 9/2/2018)

1932 μ.Χ.

Η φασιστική Ιταλία ζητά να παραγραφούν όλα τα πολεμικά χρέη και οι πολεμικές αποζημιώσεις του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

1938 μ.Χ.

Γεννήθηκε ο Κόφι Ανάν, γκανέζος διπλωμάτης, γενικός γραμματέας του ΟΗΕ (1997-2006), κάτοχος του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης (2001), γνωστός στον ελλληνισμό για το σχέδιο επίλυσης του Κυπριακού («Σχέδιο Ανάν»). (Θαν. 18/8/2018)

1939 μ.Χ.

   

Γεννήθηκε στην Καβάλα ή την Δράμα ο Μανώλης Αγγελόπουλος, έλληνας λαϊκός τραγουδιστής. (Θαν. 2/4/1989)

1941 μ.Χ.

 • Γεννληθηκε η Βιβιέν Γουέστγουντ, αγγλίδα σχεδιάστρια μόδας, που διαμόρφωσε τη μόδα του πανκ και του νιου γουέιβ.
 • Οι Γερμανοί «ραγίζουν» το μέτωπο της ελληνικής άμυνας στη «Γραμμή Μεταξά».

1942 μ.Χ.

Η RAF βομβαρδίζει ανηλεώς το Αμβούργο.

1945 μ.Χ.

Παραιτείται η κυβέρνηση του στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα και σχηματίζεται νέα υπό το ναύαρχο Πέτρο Βούλγαρη.

1946 μ.Χ.

Ιδρύεται η Électricité de France (EDF), από την εθνικοποίηση πολλών μικρών εταιριών παραγωγής και διανομής ηλεκτρικού ρεύματος στη Γαλλία. Για την εποχή της ήταν η μεγαλύτερη επιχείρηση κοινής ωφελείας στον κόσμο.

1963 μ.Χ.

  Η πρώτη σημαία της ΕΚΑΧ

 • Αρχίζουν οι επίσημες συνομιλίες για την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα.
 • Διαψεύδεται, ταυτοχρόνως, από Αθήνα και Ουάσιγκτον η ύπαρξη πυραυλικών βάσεων στην Ελλάδα, η οποία έχει αναφερθεί σε δημοσίευμα των «Τάιμς της Νέας Υόρκης», προκαλώντας σάλο.
 • Ο Οδυσσέας Ελύτης αναλαμβάνει διευθυντής προγράμματος του ΕΙΡ. Θα παραμείνει στη θέση του έως τις 28 Απριλίου 1964.

1965 μ..Χ.

Φιλοκινεζικό στρατιωτικό πραξικόπημα για την ανατροπή του βούλγαρου κομμουνιστή ηγέτη Τοντόρ Ζίβκοφ αποτυγχάνει.

1968 μ.Χ.

126 επιβάτες της πτήσης 712 της βρετανικής εταιρείας BOAC διασώζονται την τελευταία στιγμή από την καταστροφή του αεροπλάνου, κατά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Χήθροου του Λονδίνου, οπότε και έχασε τη μια μηχανή του λόγω πυρκαγιάς. Τέσσερις επιβάτες χάνουν τη ζωή τους από ασφυξία στη φλέγόμενη καμπίνα, μαζί με την αεροσυνοδό Μπάρμπαρα Τζέιν Χάρισον, που προσπαθούσε να τους σώσει (η Χάρισον παρασημοφορήθηκε μετά θάνατον).

1969 μ.Χ.

 • Συγκρούσεις σημειώνονται στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων ανάμεσα στη χωροφυλακή και σε αγρότες που αντιτίθενται στον αναδασμό της γης τους. Δεκάδες τραυματίες κι από τις δυο πλευρές, 40 συλλήψεις.
 • Γεννήθηκε η Ντούλτσε Πόντες, πορτογαλίδα τραγουδίστρια του Φάντο.

1972 μ.Χ.

   

Ο Πολ Μακάρτνεϊ, μετά τη Ματωμένη Κυριακή στη Βόρειο Ιρλανδία, κυκλοφορεί το τραγούδι «Give Ireland Back To The Irish». Το τραγούδι θα απαγορευτεί από το BBC.

1973 μ.Χ.

   

Πεθαίνει ο Πάμπλο Πικάσο, ισπανός ζωγράφος. (Γεν. 25/10/1881)

1975 μ.Χ.

Ο «Νονός Νο2» γίνεται η πρώτη συνέχεια ταινίας που κερδίζει Όσκαρ καλύτερης ταινίας.

1977 μ.Χ.

Οι Clash κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ, με τίτλο το όνομά τους.

1978 μ.Χ.

O καλαθοσφαιριστής του Ολυμπιακού Στιβ Γιατζόγλου καταδικάζεται σε φυλάκιση 14 μηνών για αντίσταση κατά της αρχής και σωματικές βλάβες ενός δικαστικού επιμελητή, ο οποίος, στις 14 Ιουλίου 1977, είχε προσπαθήσει να του επιδόσει ένταλμα σύλληψης της γυναίκας του σε εκτέλεση απόφασης του Πρωτοδικείου από χρέος της 50.000 δραχμών σε εταιρεία.

1986 μ.Χ.

 • Ο Κλιντ Ίστγουντ εκλέγεται δήμαρχος στη γενέτειρά του Κάρμελ της Καλιφόρνιας, με το 72% των ψήφων.
 • Δολοφονείται στο Κολωνάκι από την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» ο 79χρονος βιομήχανος Δημήτριος Αγγελόπουλος (της «Χαλυβουργικής»).

1989 μ.Χ.

   

 • Το ΚΚΕ, η Ελληνική Αριστερά, η ΕΔΑ και ανεξάρτητοι αριστεροί συγκροτούν το Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου. Πρόεδρος ορίζεται ο Χαρίλαος Φλωράκης και γραμματέας ο Λεωνίδας Κύρκος.
 • Το Παγκόσμιο Συνέδριο της FIBA καταργεί τη διάκριση μεταξύ ερασιτεχνών και επαγγελματιών, επιτρέποντας σε όλους τους παίκτες του μπάσκετ να λαμβάνουν μέρος σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις.

1990 μ.Χ.

   

 • Η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται πρώτο κόμμα, με ποσοστό 46,8% και 150 έδρες, στις τρίτες βουλευτικές εκλογές μέσα σ’ ένα χρόνο. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 38,6% και ο Συνασπισμός με 10,2%.
 • Κάνει πρεμιέρα το σήριαλ «Twin Peaks» σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Λιντς, μία από τις δημοφιλέστερες τηλεοπτικές σειρές των ΗΠΑ.
 • Χάνει την άνιση μάχη με το AIDS, ο 18χρονος αμερικανός Ράιαν Γουάιτ, η ιστορία του οποίου (εκδιώχθηκε από το σχολείο για να μην μεταδώσει την ασθένεια στους συμμαθητές του) θα βοηθήσει στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο.

   

 • Πεθαίνει ο Απόστολος Καλδάρας, έλληνας λαϊκός συνθέτης. (Γεν. 7/4/1922)

1992 μ.Χ.

 • O παλαιστίνιος ηγέτης Γιασέρ Αραφάτ εντοπίζεται ζωντανός στην έρημο της Λιβύης, 12 ώρες μετά την πτώση του αεροσκάφους του, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρία άτομα.
 • Ο άσσος του τένις Άρθουρ Ας ανακοινώνει ότι πάσχει από AIDS, έπειτα από μεταμόσχευση αίματος κατά τη διάρκεια εγχείρησης. Η ανακοίνωση αυτή θα αποτελέσει την αφορμή να ανοίξει ο διάλογος στις ΗΠΑ για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της νόσου.

1994 μ.Χ.

 • Ο ηλεκτρολόγος Γκάρι Σμιθ, που εργάζεται στο σπίτι Κερτ Κομπέιν στο Σιάτλ, ανακαλύπτει το πτώμα του ηγέτη των Nirvana στο δάπεδο του θερμοκηπίου. Ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός KXRX διακόπτει το πρόγραμμά του στις 9:40 π.μ. για να μεταδώσει τη θλιβερή είδηση. Δίπλα στο πτώμα του βρέθηκε ένα όπλο κι ένα σημείωμα που έγραφε «Δεν έχω νιώσει τη διέγερση που μου προκαλούσε το να ακούω και να δημιουργώ μουσική, μαζί με το πραγματικό γράψιμο... εδώ και πάρα πολλά χρόνια». Ο ιατροδικαστής εκτιμά ότι ο θάνατος του Κομπέιν επήλθε στις 5 Απριλίου, ενώ στο σώμα του εντοπίζει μεγάλα ποσά ηρωίνης και ίχνη από Βάλιουμ.
 •   Η Ένωση Δισκογραφικών Εταιρειών της Αμερικής (RIAA) ανακοινώνει ότι το άλμπουμ των Pink Floyd «The Dark Side of the Moon», παραγωγής 1973, ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 13 εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ και τα 25 εκατομμύρια παγκοσμίως. 
 • Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Πολιτικής Άνοιξης, με επερώτησή της στη Βουλή, ζητά τη διενέργεια δημοψηφίσματος για το θέμα των Σκοπίων ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

1996 μ.Χ.

 • H κυβέρνηση της Νέας Γιουγκοσλαβίας (Σερβία και Μαυροβούνιο) αναγνωρίζει την ΠΓΔΜ με το όνομα Μακεδονία.
 • Γεννήθηκε η Άννα Κορακάκη, ελληνίδα πρωταθλήτρια της σκοποβλής, τρίτη ολυμπιονίκης στο αεροβόλο πιστόλι στους Ολυμπιακούς του Ρίο.

1997 μ.Χ.

 • Η Microsoft λανσάρει τον Internet Explorer 4.
 • Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών καταδικάζει σε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης 15 μηνών τον καθένα, τους υπεύθυνους της εφημερίδας «Αυριανή» Γιώργο Κουρή, Κωνσταντίνο Κοντοπάνο και Γιώργο Τσιρογιάννη, για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, εις βάρος του Δημήτρη Τσοβόλα. Η καταδίκη αφορά ρεπορτάζ της εφημερίδας της 16ης Σεπτεμβρίου 1996, στο οποίο αναφερόταν ότι ο κ. Τσοβόλας χτίζει βίλας αξίας 250 εκατομμυρίων δραχμών, με χρήματα που δεν κέρδισε με τίμιο τρόπο.

1998 μ.Χ.

 • Ο κιθαρίστας των Rolling Stones, Ρον Γουντ, σώζεται από βέβαιο πνιγμό, όταν το καράβι στο οποίο επιβαίνει πιάνει φωτιά στα ανοιχτά της Βραζιλίας. Ο Γουντ βρίσκεται στη Βραζιλία για διακοπές.
 • Στη 16η θέση της παγκόσμιας κατάταξης φθάνει ο Ολυμπιακός, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία της IFFHS, που αφορούν την περίοδο 1 Απριλίου 1998 έως 31 Μαρτίου 1999. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η γερμανική Μπάγερν Μονάχου, μαζί με τη βραζιλιάνικη Παλμέιρας του Σάο Πάολο.

2002 μ.Χ.

Πέντε στρατιώτες χάνουν τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία στο φυλάκιο Μανίτσα του Έβρου, στην προσπάθειά τους να σηκώσουν τον ιστό της σημαίας και να τον τοποθετήσουν στη βάση του. Από λάθος χειρισμό, ο ιστός ακουμπάει στο μετασχηματιστής υψηλής τάσης της ΔΕΗ που βρίσκεται δίπλα, με αποτέλεσμα οι στρατιώτες να χτυπηθούν από το ρεύμα.

2004 μ.Χ.

 • Κοινή δήλωση με την οποία διαδηλώνουν τη θέση τους υπέρ του «Ναι» στο σχέδιο του Γ.Γ. του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, για το Κυπριακό, υπογράφουν 270 πανεπιστημιακοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και άνθρωποι των Γραμμάτων.
 • Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, καλεί τον πρωθυπουργό να δηλώσει ότι αποδέχεται το σχέδιο λύσης του Γ.Γ. ΟΗΕ, Κόφι Ανάν. Παράλληλα, χαρακτηρίζει «πράξη ευθύνης» το «Ναι» που δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι πιστεύει πως το ίδιο θα πράξει και ο Κώστας Καραμανλής.
 • Υπέρ του σχεδίου Ανάν, «παρά τα προβλήματα και τους κινδύνους που εμφανίζει» και εφόσον δεν υπάρξει αναβολή του δημοψηφίσματος, όπως ζητεί το ΑΚΕΛ, τάσσεται η πλειοψηφία μελών της ΚΠΕ του ΣΥΝ κατά τη συνεδρίασή της. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, δηλώνει ότι το σχέδιο μπορεί να συμβάλει στην προοπτική συνύπαρξης των δύο κοινοτήτων της Κύπρου και ειρηνικής ολοκλήρωσης της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

2006 μ.Χ.

Τα πλοία της Cosco αρχίζουν να προσεγγίζουν στον Πειραιά.

2008 μ.Χ.

 • Οι Led Zeppelin αναδεικνύονται καλύτερο συναυλιακό σύνολο όλων των εποχών, σε δημοψήφισμα του περιοδικού Classic Rock. Την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι Who και οι AC/DC
 • .Το πρώτο κτίριο που ενσωματώνει αεροτουρμπίνες στην κατασκευή του για την παραγωγή των ενεργειακών του αναγκών ολοκληρώνεται στο Μπαχρέιν. Πρόκειται για το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου.

2009 μ.Χ.

Ο ΟΟΣΑ καταργεί τη «μαύρη λίστα» με τους μη συνεργάσιμους φορολογικούς παραδείσους. Οι τέσσερις χώρες της «μαύρης λίστας» (Κόστα Ρίκα, Μαλαισία, Ουρουγουάη και Φιλιππίνες) θα προστεθούν στις 38 χώρες που απαρτίζουν τη «γκρίζα λίστα», στην οποία περιλαμβάνονται οι χώρες που έχουν αναλάβει τη σχετική δέσμευση, αλλά δεν έχουν ακόμη προσυπογράψει τις δώδεκα διμερείς σχετικές συμφωνίες με τις χώρες - μέλη του οργανισμού.

2010 μ.Χ.

 • Οι αεροπορικές εταιρίες British Airways και Iberia ανακοινώνουν ότι υπέγραψαν συμφωνία συγχώνευσης.
 • Υπογράφεται στην Πράγα η νέα Συνθήκη START, βάσει της οποίας ΗΠΑ και Ρωσία θα μειώσουν κατά περίπου 30% τον αριθμό των ενεργών πυρηνικών τους όπλων.
 • Η ασάφεια για το «δίχτυ ασφαλείας» Ευρωπαϊκής Ένωσης - Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου διατηρεί υψηλά τα spreads των ελληνικών δεκαετών ομολόγων, που ξεπερνούν τις 460 μονάδες.
 • Η ομάδα μπάσκετ του Αθηναϊκού στέφεται για πρώτη φορά στην ιστορία της Κυπελλούχος Ευρώπης, αν και ηττάται από τη ρωσική Ναντέζντα με 57-53.
 • Ο παγκοσμίου φήμης πρωταθλητής του freestyle motocross Ρόμπι Μάντισον πετάει με τη μοτοσυκλέτα του πάνω από τον Ισθμό της Κορίνθου και γίνεται ο πρώτος fmx αναβάτης που το καταφέρνει. Ο 28χρονος Αυστραλός, απογειώθηκε με μία Honda 500 από τη νοτιοδυτική πλευρά του Ισθμού και αφού πραγματοποίησε άλμα μήκους 85 μέτρων, προσγειώθηκε με ασφάλεια στην απέναντι πλευρά.
 • Πεθαίνει ο Μάλκολμ Μακλάρεν, βρετανός παραγωγός, μάνατζερ των Sex Pistols και των New York Dolls. Θεωρείται ο πατέρας της μουσικής πανκ. (Γεν. 22/1/1946)

2013 μ.Χ.

   

Πεθαίνει η Μάργκαρετ Χίλντα Θάτσερ, το γένος Ρόμπερτς, η επονομαζόμενη και «σιδηρά κυρία», η οποία διατέλεσε πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας από το 1979 έως το 1990. (Γεν. 13/10/1925)

Πηγή : "Σαν σήμερα"

 

 

 

 

 

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ