Πέμπτη 4 Απριλίου σήμερα και είναι η Παγκόσμια ημέρα αδέσποτων ζώων αλλα και Διεθνείς ημέρα κατά των ναρκών.

Σαν σήμερα όμως έγιναν στο παρελθόν γεγονότα μικρής και μεγάλης σημασίας στον κόσμο και την χώρα μας.

Για να ρίξουμε μια ματιά:

1913 μ.χ.

    

Εμμαν. Αργυρόπουλος

Ο ανθυπολοχαγός Εμμανουήλ Αργυρόπουλος, πιλοτάροντας ένα «Μπλεριό 11», χάνει τη ζωή του, λόγω πτώσης του αεροσκάφους του. Είναι ο πρώτος νεκρός της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

1917 μ.χ.

   
Ο Βλάντιμιρ Λένιν, έχοντας επιστρέψει στην Αγία Πετρούπολη από την Ελβετία, λαμβάνει ηγετικό ρόλο στο κίνημα των Μπολσεβίκων, δημοσιεύοντας τις «Θέσεις του Απρίλη».

1932 μ.χ.

   
Ο αμερικανός χημικός Τσαρλς Γκλεν Κινγκ κατορθώνει να απομονώσει τη βιταμίνη C.

1949 μ.χ.

   
Δώδεκα έθνη υπογράφουν τη Διακήρυξη του Βορείου Ατλαντικού, δημιουργώντας το ΝΑΤΟ.

1968 μ.χ.

   

Αμερικάνος, Τρόντζος, Ζούπας, Τσάβας, Βασιλειάδης, μετά τη λήξη του ιστορικού τελικού.

Η ΑΕΚ στέφεται κυπελλούχος Ευρώπης στο μπάσκετ και γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που καταφέρνει κάτι τέτοιο. Νικά στο Παναθηναϊκό Στάδιο τη Σλάβια Πράγας με 89-82, ενώπιον 80.000 θεατών - ρεκόρ όλων των εποχών για αγώνα μπάσκετ στην Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη.

1987 μ.χ
Το τραγούδι των Beatles «Let It Be», τραγουδισμένο από ομάδα καλλιτεχνών με επικεφαλής τους Πολ Μακάρτνεϊ, Μπόι Τζορτζ, Μαρκ Νόπφλερ, Κιμ Γουάιλντ, Νικ Κέρσοου και Κέιτ Μπους, ανεβαίνει στο Νο1 του αγγλικού πίνακα επιτυχιών. Τα έσοδα θα διατεθούν για τα 193 θύματα του ναυαγίου του φέριμποτ Herald of Free Enterprise.

1989 μ.χ.

   
Η UNESCO συμπεριλαμβάνει το Άγιο Όρος στη λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, με τα ωραιότερα και διασημότερα φυσικά και πολιτιστικά μνημεία.

2002 μ.χ.

   
Δύο κούκλες, ηλικίας τριών χιλιάδων ετών, o Φοίβος και η Αθηνά, επιλέγονται ως οι μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ