Ν. Δένδιας: Κρατώ τη διαβεβαίωση Λαβρόφ ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να εισβάλει στην Ουκρανία

«Γυρνώντας χθες από τη Μόσχα, έφερα μαζί μου την ευθεία τοποθέτηση του συναδέλφου μου, κ. Σεργκέι Λαβρόφ, ότι η Ρωσία δεν πρόκειται να εισβάλει στην Ουκρανία. Και νομίζω ότι θα ήθελα να κρατήσω αυτή την ευθεία τοποθέτηση της ρωσικής πλευράς, διότι οτιδήποτε συνιστά άλλη αντιμετώπιση θα δημιουργήσει ένα τεράστιο χάος», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας.

Σε διαδικτυακή του παρέμβαση σε Ημερίδα που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης και το Wilfried Martens Center For European Studies σχετικά με το Μέλλον της Ευρώπης, ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, λέγοντας ότι «όπως εξαιρετικά είπε ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης, θα βγούμε όλοι χαμένοι».

«Δεν μπορώ να διανοηθώ στον 21ο αιώνα ότι μια μεγάλη χώρα όπως η Ρωσία, η οποία εξ αντικειμένου πρέπει να αποτελέσει τμήμα της ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφάλειας -δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε, η Ευρώπη φτάνει στα Ουράλια- θα αντιδράσει με αυτόν τον τρόπο», επισήμανε ο κ. Δένδιας και προσέθεσε: «Διατηρώ την εδραία πεποίθηση ότι το ομογενοποιημένο μέτωπο των συμμάχων-χωρών του ΝΑΤΟ, αλλά και πολλών άλλων χωρών, οι οποίες τάσσονται με την άποψη του Διεθνούς Δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας των κρατών, θα ασκήσει με ακριβώς αυτήν την ενότητα, η οποία είναι προφανής πλέον την πειθώ που απαιτείται στη ρωσική πλευρά, αν σκεφτόταν κάτι τέτοιο να το αποφύγει».

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ, της Μ. Καλογεράκη

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ