Μετά το δυστύχημα που κόστισε την ζωή σε τρεις ανθρώπους και την διακοπή παροχής ρεύματος στον Πόρο, το νησί σιγά σιγά επανέρχεται στην κανονικότητα του αφού και η ηλεκτροδότηση του νησιού αποκαθιστάτε σταδιακά.

Μετά το ατύχημα και μετά από αίτημα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, έφθασαν στο νησί δύο Ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (γεννήτριες) για να καλύψουν τις πρώτες ανάγκες του Νησιού.

Σήμερα ανασύρθηκε και από την θάλασσα το σκάφος του ελικοπτέρου που κατέπεσε μέσα στο λιμανάκι και όπως βλέπεται και από την φώτο δε διαφέρει και πολύ από μια άμορφη μάζα σιδερικών.

Αντιδήμαρχος Πόρου: Παράνομο το ελικοδρόμιο στον Γαλατά

Στην αποκάλυψη πως το ελικοδρόμιο στην περιοχή Γαλατά είναι παράνομο προχώρησε ο αντιδήμαρχος Πόρου, Γιώργος Κουτουζής. Συγκεκριμένα, ο κ. Κουτουζής, μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε πως «υπάρχει ένας χώρος στην περιοχή Γαλατά, ο οποίος χωρίς να έχει άδεια απογειώνονται και προσγειώνονται ελικόπτερα, δεν υπάρχει όμως εγκεκριμένο ελικοδρόμιο».

Αξίζει να σημειωθεί πως από το συγκεκριμένο ελικοδρόμιο απογειώθηκε το μοιραίο ελικόπτερο, που λίγο αργότερα έπεσε σε καλώδια της ΕΡΤ, προκαλώντας έκρηξη στη δεξαμενή των καυσίμων, με αποτέλεσμα να συντριβεί στη θάλασσα. Τα συγκεκριμένα καλώδια που μεταφέρουν το 100% της ηλεκτρικής ενέργειας που τροφοδοτεί το νησί του Πόρου βρίσκονται σε ύψος 80-90 μέτρων από τη θάλασσα, πράγμα ιδιαίτερα επικίνδυνο για πτήσεις.

Όπως επεσήμανε ο αντιδήμαρχος Πόρου, «με δική τους ευθύνη οι ιδιωτικές εταιρείες και χωρίς να υπάρχει αδειοδοτούμενο ελικοδρόμιο ανεβοκατεβάζουν ελικόπτερα. Το γεγονός έχει γίνει γνωστό και έχει καταγγελθεί στις αρμόδιες Αρχές, από τις δημοτικές Αρχές του νησιού, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι».

Πηγή φώτο: INTIME / ΠΥΘΑΡΟΥΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
X
Απάντηση σε:
* Τα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά