Ζημιές και στη Γαύδο από τον "Ιανό" και πλοίο με μετανάστες έδεσε στο νησί

Ζημιές κυρίως σε υποδομές της ακριτικής Γαύδου, προκάλεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας το πέρασμα του «Ιανού», από τα νότια της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Σε σημεία του οδικού δικτύου του νησιού, υπήρξαν κατολισθήσεις και καταπτώσεις, ενώ στην περιοχή Σαρακίνικο λάσπες και νερά προκάλεσαν ζημιές σε μια επιχείρηση.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η δήμαρχος Γαύδου Λίλιαν Στεφανάκη, «παρά την ένταση της βροχής δεν κινδύνευσαν πολίτες. Τα περισσότερα προβλήματα υπάρχουν στο Σαρακίνικο όπου και φούσκωσε το ρέμα, ενώ κατολισθήσεις υπάρχουν και σε σημεία του οδικού δικτύου.

Ήδη, μηχανήματα του δήμου εργάζονται για την αποκατάσταση των ζημιών».

Λόγω των ανέμων που πνέουν στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης δεν πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο τουριστικού σκάφος από τη Γαύδο.

Σκάφος στο οποίο επιβαίνουν μετανάστες προσέγγισε στο λιμάνι της Γαύδου λόγω της κακοκαιρίας

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκάφος επιβαίνουν περίπου 50 άτομα, μεταξύ των οποίων βρίσκονται γυναίκες και παιδιά.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δήμαρχος Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη, ανέφερε ότι ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες Αρχές και στη Γαύδο αναμένεται κλιμάκιο λιμενικών από την Παλαιόχωρα.

Εκτιμάται ότι το σκάφος είχε προορισμό την Ιταλία, ωστόσο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών προσέγγισε το λιμάνι της Γαύδου και με δυσκολία κατάφερε να δέσει σε αυτό. Ο δήμος Γαύδου πρόσφερε στους ναυαγούς είδη πρώτης ανάγκης, ενώ αναμένεται να δοθεί οδηγία από το Λιμενικό για το πού θα μεταφερθούν. Προσωρινά μεταφέρθηκαν σε εξωτερικό χώρο όπου υπάρχουν τουαλέτες.

 

Φώτο: Aρχείου

ΑΠΕ-ΜΠΕ του Α. Νομικού

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ