Υπογράφτηκε η σύμβαση αντιπλημμυρικών έργων από τον ανισόπεδο κόμβο Αλ/σσού έως τον ισόπεδο κόμβο Καλλιθέας

Την σύμβαση με προϋπολογισμό 4,3 εκ. ευρώ για την κατασκευή του σημαντικού έργου αντιπλημμυρικής προστασίας στο τμήμα της Λ. Καζαντζίδη από τον ανισόπεδο κόμβο Αλικαρνασσού έως τον ισόπεδο κόμβο Καλλιθέας, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

   

Το σημαντικό έργο αφορά σε μήκος  2,5 χιλιομέτρων περίπου, για την αντιμετώπιση της ανεπαρκούς απορροής των όμβριων υδάτων και της αστοχίας του ασφαλτοτάπητα, που υποβαθμίζουν σημαντικά την οδική ασφάλεια στην περιοχή. Επίσης προβλέπονται παρεμβάσεις στη κάτω διάβαση περί την χ.θ. 3+170, όπου συγκεντρώνεται σημαντικός όγκος υδάτων.

Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης από τον Σταύρο Αρναουτάκη παρόντες ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας Βασίλης Μαραγκάκης, ο διευθυντής τεχνικών έργων Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Ψαρουδάκης, το στέλεχος της υπηρεσίας Τζούλια Μπαρτολότσι και ο πολιτικός μηχανικός Θεόδουλος Πασχαλίδης.

   

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης αναφερόμενος στη σημαντικότητα του έργου υπογράμμισε ότι, η υλοποίηση του, θα επιλύσει τα προβλήματα που δημιουργούνται στη περιοχή από τη συσσώρευση νερού από τις βροχοπτώσεις, ενώ θα αναβαθμίσει και την οδική ασφάλεια.

Επίσης σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης υπέγραψε τη σύμβαση ύψους 161.000 ευρώ για το οδικό έργο «Συντήρηση τμημάτων του δεξιού παράπλευρου δρόμου στο τμήμα παράκαμψη Σίβα-Βενεράτο-Αυγενικής». Το έργο αφορά την αποκατάσταση φθορών και βλαβών τμημάτων των παράπλευρων οδών στην συγκεκριμένη παράκαμψη. Θα γίνουν εργασίες ασφαλτικών, τεχνικών έργων και εργασίες καθαρισμού τάφρων και οχετών.

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ