Yπογραφή της σύμβασης για τους παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες

Υπεγράφη το πρωί της Παρασκευής 22 Οκτωβρίου, σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου, η σύμβαση ανάληψης των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2023 από το Ηράκλειο. Τη σύμβαση εκ μέρους του Δήμου Ηρακλείου υπέγραψε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, καθώς και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μεσογειακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, ο νέος Πρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Davide Tizzano, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας και ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Χερσονήσου Κωνσταντίνος Αναστασάκης (εκ μέρους του Δημάρχου Γιάννη  Σέγκου).  

Ακολούθησε η παράδοση της σημαίας των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων στον Υφυπουργό και στους τρεις Δήμους.

   

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στον χαιρετισμό του, στάθηκε μεταξύ άλλων στα πολλαπλά οφέλη της διοργάνωσης για την Κρήτη: «Η ανάληψη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2023 αποτελεί αναμφίβολα μεγάλη επιτυχία για τον τόπο μας, μα και πρόκληση ταυτόχρονα.  

Η πόλη μας, όπως και συνολικά η περιοχή στην οποία θα διεξαχθούν οι Αγώνες, έχει να κερδίσει πολλά, τόσον όσον αφορά στις αθλητικές υποδομές που πρόκειται να δημιουργηθούν και να παραμείνουν εδώ, όσο φυσικά και από την  θετική προβολή της. 

Πρόκειται επί της ουσίας  για μια μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να αναμορφωθεί προς το καλύτερο το παραλιακό μέτωπο, από τον Μαλεβίζι, έως την Χερσόνησο.

Και ταυτόχρονα για να δείξουμε στους χιλιάδες επισκέπτες, συμμετέχοντες και θεατές των Αγώνων αλλά στους τηλεθεατές, το καλύτερο πρόσωπο της Κρήτης: Την φιλοξενία, την ζεστασιά, τον πολιτισμό μας.  Και φυσικά την ικανότητά μας στην διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων».

Ο Δήμαρχος στην συνέχεια ανέφερε ορισμένες από τις σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις που έχει φιλοξενήσει κατά το παρελθόν το Ηράκλειο, με απόλυτη επιτυχία και αφού ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη  Αυγενάκη και όσους βοήθησαν στην ανάληψη των Παράκτιων Μεσογειακών του 2023, κατέληξε λέγοντας: «Μια από τις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής μας στον τομέα του αθλητισμού, είναι να γίνει  το Ηράκλειο ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά κέντρα σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.

Πάντα σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού, την Περιφέρεια Κρήτης, τις Ομοσπονδίες και τους αθλητικούς φορείς του τόπου, θεωρούμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο για να το πετύχουμε.  Με αυτό το σκεπτικό, οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες είναι ενδεχομένως το μεγαλύτερο βήμα προς την επίτευξη του κοινού μας στόχου.

Πιστεύω ακράδαντα ότι οι Παράκτιοι  Μεσογειακοί Αγώνες του 2023 θα αποτελέσουν την καλύτερη δυνατή διαφήμιση για το Ηράκλειο και την Κρήτη».

Ολόκληρος ο χαιρετισμός του Δημάρχου Ηρακλείου

   

«Σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα, όχι μόνο για το Ηράκλειο αλλά για ολόκληρη την Κρήτη. Η ανάληψη των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων του 2023 αποτελεί αναμφίβολα μεγάλη επιτυχία για τον τόπο μας, μα και πρόκληση ταυτόχρονα. 

Η πόλη μας, όπως και συνολικά η περιοχή στην οποία θα διεξαχθούν οι Αγώνες, έχει να κερδίσει πολλά, τόσον όσον αφορά στις αθλητικές υποδομές που πρόκειται να δημιουργηθούν και να παραμείνουν εδώ, όσο φυσικά και από την  θετική προβολή της. 

Πρόκειται επί της ουσίας  για μια μεγάλη ευκαιρία προκειμένου να αναμορφωθεί προς το καλύτερο το παραλιακό μέτωπο, από τον Μαλεβίζι, έως την Χερσόνησο.

Και ταυτόχρονα για να δείξουμε στους χιλιάδες επισκέπτες, συμμετέχοντες και θεατές των Αγώνων αλλά στους τηλεθεατές, το καλύτερο πρόσωπο της Κρήτης: Την φιλοξενία, την ζεστασιά, τον πολιτισμό μας.  Και φυσικά την ικανότητά μας στην διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων.

Με την ευκαιρία θα ήθελα εν συντομία να υπενθυμίσω ότι στο

Ηράκλειο έχουμε αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν ότι διαθέτουμε τις εγκαταστάσεις, την τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό για να φέρνουμε εις πέρας σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις με απόλυτη επιτυχία.

Ενδεικτικά αναφέρω: 

• Το  Ευρωπαϊκό Κύπελλο Στίβου (Μπρούνο Τζάουλι), τον Ιούνιο του 2015.

• Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ εφήβων τον Ιούλιο του 2015.

• Το «Antetokumbros Basketball Event» τον Απρίλιο του 2016

• Το φιλικό LEGENDS 2004 – INTER FOR EVER, στις 7 Ιουνίου του 2017.

• Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ  Νέων Ανδρών,  τον Ιούλιο του 2017

• Το Παγκόσμιο Κύπελλο  Ξιφασκίας που διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2017 στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ηρακλείου.   

• Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ

• Πληθώρα αγώνων μπάσκετ, είτε της Εθνικής Ανδρών, είτε συλλόγων, καθώς και τελικούς του Κυπέλλου Ελλάδος στο Κλειστό στα Δύο Αοράκια .

• Σημαντικές αθλητικές συναντήσεις βόλεϊ, τάε κβον ντο, χάντμπολ και άλλων αθλημάτων. 

   

Και πολλές ακόμα διοργανώσεις  ακόμα που δεν παραθέτω λόγω χρόνου, οι οποίες έφεραν στο Ηράκλειο χιλιάδες επισκέπτες και το κατέστησαν αθλητικό προορισμό διεθνούς βεληνεκούς.

Αυτή άλλωστε είναι μια από τις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής μας στον τομέα του αθλητισμού: με ειδική στόχευση στον αθλητικό τουρισμό, θέλουμε το Ηράκλειο να αποτελέσει ένα από τα σημαντικότερα αθλητικά κέντρα σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο.

Πάντα σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Αθλητισμού, την Περιφέρεια Κρήτης, τις Ομοσπονδίες και τους αθλητικούς φορείς του τόπου, θεωρούμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο για να το πετύχουμε.  Με αυτό το σκεπτικό, οι Παράκτιοι Μεσογειακοί Αγώνες είναι ενδεχομένως το μεγαλύτερο βήμα προς την επίτευξη του κοινού μας στόχου.

Θέλω να ευχαριστήσω το Υφυπουργείο Αθλητισμού και τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Λευτέρη Αυγενάκη για τον άρτιο φάκελο υποψηφιότητας που ετοίμασαν και την συνολική προσπάθεια τους να έρθει η διοργάνωση στο Ηράκλειο. Όπως και τα στελέχη της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου για την πολύτιμη συνδρομή τους.

Θέλω να ευχαριστήσω επίσης την Διεθνή Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων  και τον Πρόεδρο Davide Tizzano , την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον Πρόεδρο κ. Καπράλο καθώς και τους Δημάρχους Μαλεβιζίου και Χερσονήσου, με τους οποίους εφεξής θα συνεργαστούμε στενά. 

Πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι θα έχουμε μια αγαστή συνεργασία ώστε οι Παράκτιοι  Μεσογειακοί Αγώνες του 2023 να αποτελέσουν την καλύτερη δυνατή διαφήμιση για το Ηράκλειο και την Κρήτη».

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ