Κατά την τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου – που βρίσκεται σε εξέλιξη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά Ηρακλείου- παρίσταται ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Το νέο Αρχιεπίσκοπο προσφώνησε στον αύλειο χώρο του Αγίου Μηνά, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, υποδεχόμενος τον κ. Ευγένιο στην πόλη.
Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό υποδέχθηκε τον κ. Ευγένιο ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ασπαζόμενος και ευχόμενος στην είσοδο του ναού το νέο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, με τον κλήρο και το λαό να αναφωνούν «Άξιος!»

Προσφώνηση Περιφερειάρχη Κρήτης στην Ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης στην προσφώνησή του προς το νέο Αρχιεπίσκοπο που ακολούθησε εντός του Ναού, είπε:

Σεβασμιότατε Αρχιεπίσκοπε Κρήτης, κ.κ. Ευγένιε, Πρόεδρε της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου της Εκκλησίας της Κρήτης

Ως Περιφέρεια Κρήτης, Σας υποδεχόμαστε σήμερα, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά, έμπλεοι χαράς και συγκίνησης.
Γνωρίζοντας πως πορευθήκατε σε ολόκληρο τον ιερατικό σας βίο με την αγάπη των ανθρώπων και την απόλυτη εμπιστοσύνη στην Πρόνοια του Θεού, χαιρόμαστε που σήμερα βαδίζετε στα βήματα του Αποστόλου Τίτου, αναλαμβάνοντας την διαποίμανση της Εκκλησίας Του.

Καμαρώνουμε με τους πολίτες και το ποίμνιο της Εκκλησίας της Κρήτης, τη λεβεντιά, την αξιοπρέπεια, την υποδειγματική αφοσίωση, την συνέπειά Σας στο επίταγμα της Αρχιερωσύνης.
Την εορτάσιμη ετούτη μέρα, μεταφέρετε μαζί σας στο Ηράκλειο, τον πλούτο των αρετών σας, αλλά και τις πολύτιμες ευχές του πληρώματος της Εκκλησίας της Κρήτης για υγεία, μακροημέρευση και αγλαόκαρπη διακονία.
Αλλά και τις ευχές που συνοδεύουν την πάνδημη προσφώνηση ΑΞΙΟΣ!, από το πρώτο άγγελμα της εκλογής σας ως Αρχιεπισκόπου Κρήτης, από το Οικουμενικό μας Πατριαρχείο.

Σεβασμιότατε,

Η δεκαετής συνεργασία που είχαμε μέχρι σήμερα, υπήρξε απόλυτα αποδοτική προς όφελος της κοινωνίας του Ρεθύμνου.
Συνεργασία που θα συνεχιστεί με ειλικρίνεια και αυταπάρνηση γιατί γνωρίζω πως θα εργαστείτε άοκνα και στο Ηράκλειο, ως πανάξιος διάδοχος της χορείας Άξιων Αρχιεπισκόπων και Ιεραρχών της Εκκλησίας της Κρήτης που επέλεξαν τον δρόμο της προσφοράς και της θυσίας.

Είμαι βέβαιος, πως θα συνεχίσετε, θα συμπληρώσετε και μεγαλώσετε το έργο που επιτέλεσε ο εφησυχάζων σήμερα, προκάτοχος Σας, γέροντας Ειρηναίος.

Έχετε το σεβασμό, την αγάπη, την τιμή κλήρου και λαού να σας στηρίζουν στο έργο Σας.

Διαθέτετε πλούσια εκκλησιαστική και θύραθεν παιδεία,χαρισματική προσωπικότητα και εξαιρετική συγκρότηση, ευρύτητα οριζόντων, για να διαχειριστείτε τις νέες εποχές των ραγδαίων αλλαγών και ανακατατάξεων, μεγάλη εκκλησιαστική πείρα για να διοικήσετε,
δοκιμασμένη αντοχή στις δυσχέρειες, λαμπρή πορεία ενότητας και συναλληλίας στην Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης.

Όλα αυτά, προδιαγράφουν μια νέα πορεία αγόγγυστης και δημιουργικής προσφοράς στον συνάνθρωπο, στην εκκλησία και στην κοινωνία της Κρήτης.

ύχομαι υγεία και μακροημέρευση.

Άξιος !

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ