Υπεγράφη το σχέδιο μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στον Δ. Ηρακλείου και την ΓΓ Αθλητισμού

Σχέδιο μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Ηρακλείου και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού υπέγραψαν το πρωί της Δευτέρας 13 Ιουλίου, στη Λότζια, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.  Παρευρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πρόεδρος της Ανάπτυξης Αθλητισμού Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς

Το μνημόνιο αφορά στο Παγκρήτιο Στάδιο και στις εργασίες αναβάθμισης που πρέπει  να προχωρήσουν ώστε  να είναι σε θέση φιλοξενήσει διεθνείς διοργανώσεις,  όπως τον τελικό του Conference Cup της σεζόν 2022-2023.

Μεταξύ άλλων, το σχέδιο προβλέπει ότι η Γενική Γραμματεία αναλαμβάνει από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων να χρηματοδοτήσει έργα και μελέτες για τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση των υποδομών του Σταδίου καθώς και τον ορισμό των μηχανικών που θα επιβλέπουν τα έργα.

   

Ο Δήμος από την πλευρά του αναλαμβάνει να ολοκληρώσει τις σχετικές μελέτες, να προχωρήσει στις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις, να προκηρύξει και να υλοποιήσει αυτά τα έργα.

Το μνημόνιο προβλέπει επίσης ότι η Γενική Γραμματεία θα διαθέσει το απαραίτητο προσωπικό για την υποστήριξη της διοργάνωσης του τελικού του Conference Cup, ενώ συμφωνήθηκε να συσταθεί ομάδα εργασίας από στελέχη της Γενικής Γραμματείας και του Δήμου, ώστε οι διαδικασίες να τρέξουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος δήλωσε: «Με την στήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού προχωράμε στις εργασίες αναβάθμισης που απαιτούνται ώστε το Παγκρήτιο Στάδιο να μπορεί να φιλοξενήσει διεθνείς διοργανώσεις, όπως τον τελικό της Conference Cup που διεκδικεί η πόλη του Ηρακλείου. Εμείς ως Δήμος Ηρακλείου θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να είμαστε έτοιμοι εγκαίρως.

Το brand του Ηρακλείου ως διεθνές αθλητικό κέντρο έχει ενισχυθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, ο στόχος μας είναι να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο στο άμεσο μέλλον. Η διεκδίκηση του Conference Cup αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση».

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ