Τη σύμβαση, με προϋπολογισμό περίπου 12 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή του νέου κτιριακού συγκροτήματος της Περιφέρειας Κρήτης στην ιστορική συνοικία «Λάκκος» Ηρακλείου, στην «πλατεία του υγειονομικού», υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε το έργο ως εμβληματικό για την Περιφέρεια, το οποίο αναμένεται, σύμφωνα με τη σύμβαση, να ολοκληρωθεί εντός διετίας. Θα στεγαστούν στο υπερσύγχρονο βιοκλιματικό κτίριο υπηρεσίες της Περιφέρειας, όπου θα εξυπηρετούνται οι πολίτες αρτιότερα, ενώ προβλέπεται και 1,5 στρέμμα κήπος προς δημόσια χρήση.

«Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, για την Περιφέρειά μας, στο υγειονομικό, τα νέα γραφεία τα οποία γίνονται. Τρεις χιλιάδες τετραγωνικά με προϋπολογισμό 11 εκατομμυρίων 800 χιλιάδων ευρώ υπογράψαμε σήμερα με τον ανάδοχο του έργου. Εκτιμούμε ότι μέσα σε δύο χρόνια το έργο αυτό θα είναι πανέτοιμο για να στεγαστούν υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας, αλλά θα υπάρχει και μία καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, ένα κτίριο βιοκλιματικό και επίσης ενάμισι στρέμμα ένας κήπος απέξω, που θα είναι για όλους τους πολίτες του Ηρακλείου. Θεωρώ ότι αναβαθμίζεται πάρα πολύ η ευρύτερη περιοχή και να είμαστε καλά σε δυο χρόνια θα κάνουμε τα εγκαίνια», δήλωσε ο κ. Αρναουτάκης.

Το έργο πρόκειται να κατασκευαστεί στη συνοικία «Λάκκος» του Ηρακλείου, στην «πλατεία του υγειονομικού» της πόλης, μεταξύ του «Πανανείου Νοσοσκομείου» και του μνημειακού κτιριακού συνόλου του Ιερού Ναού Αγίου Ματθαίου, στη θέση όπου προϋπήρχε το κτίριο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας ΠΕ Ηρακλείου, Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης. Αφορά στην ανέγερση κτηρίου γραφείων, αναψυκτηρίου, υποσταθμού ΔΕΗ- ΔΕΔΔΗΕ, μικρή πεζογέφυρα και πλήρης αναδιαμόρφωση του περιβάλλοντος-ακαλύπτου χώρου του οικοπέδου της Περιφέρειας Κρήτης. Το συνολικό εμβαδόν κάλυψης του συγκροτήματος είναι 1.220,4 τμ. και δόμησης 3347,20 τμ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, της Ουρανίας Μωραίτη 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
X
Απάντηση σε:
* Τα πεδία με αστερίσκο είναι υποχρεωτικά