Την πέμπτη θέση στην προτίμηση των χρηστών της γνωστής παγκόσμιας διαδικτυακής πλατφόρμας Trip Advisor κατέλαβε η Κρήτη. Αυτό έγινε γνωστό από την Περιφέρεια, η οποία έκτιμά ότι το γεγονός αυτό αποδεικνύει πως το νησί αποτελεί κορυφαίο διεθνή προορισμό για το 2019.

Μάλιστα το σχετικό δελτίο από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας αναφέρει ότι θέση της Κρήτης είναι υψηλότερη από αυτές της Νέας Υόρκης (μια θέση πάνω), της Κωνσταντινούπολης και τη Βαρκελώνης αλλά και πιο πάνω απ’ όλους τους νησιωτικούς τουριστικούς προορισμούς της Ευρώπης. Μάλιστα σε παγκόσμιο επίπεδο είναι μαζί με το Μπαλί της Ινδονησίας.

Με αφορμή τη διάκριση αυτή, ο Περιφερειάρχης κ. Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε ΄τι «ασφαλώς πρόκειται για μια διάκριση που αποδεικνύει πως το τουριστικό όνομα της Κρήτης είναι πολύ ισχυρό», και αναφερόμενος στις δράσεις της Περιφέρειας επεσήμανε: «Εμείς, ως Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία πάντα με όλους τους φορείς του τουρισμού του νησιού μας, τους δήμους και το αρμόδιο υπουργείο, συνεχίζουμε να προωθούμε την Κρήτη ως ξεχωριστό και ασφαλή τουριστικό προορισμό που διαθέτει πλούσιο φυσικό περιβάλλον, πολιτισμό, μοναδική διατροφή και προϊόντα».


Ο Περιφερειάρχης έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους ανθρώπους του τουρισμού, επισημαίνοντας πως «η διάκριση αυτή αναδεικνύει το έργο που επιτελούν. Εμείς θα λειτουργούμε πάντα υποστηρικτικά σε κάθε πρωτοβουλία, προβολής, ανάδειξης και στήριξης του νησιού μας».

 

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ