Την...ανεξαρτησία του αποκτά το Τυμπάκι και επανέρχεται στην προτέρα του κατάσταση. Πριν δηλαδή συνενωθεί με τον Δήμο Φαιστού, σύμφωνα με τον "Καλλικράτη". Αυτό προβλέπει σχετική τρπολογία, η οποία περιλαμβάνει την κατάτμηση άλλων δύο δήμων της χώρας εκτός των πέντε που έγινε προχθές γνωστό. Με τον τρόπο αυτό ικανοποιείται και το  από την πρώτη σχεδόν στιγμή  αίτημα των κατοίκων να μη συνενωθούν με το Δήμο Φαιστού, αλλά να εξακολουθούν να αποτελούν ξεχωριστό Δήμο.

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο cnn.gr, o υπουργός εσωτερικών κ. Χαρίτσης, κατέθεσε στη Βουλή τη σχετική τροπολογία. Συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ αναφέρει:  "Την κατάτμηση και άλλων δήμων εκτός των πέντε που προβλέπει η τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, προανήγγειλε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών εντός των επόμενων μηνών θα παρουσιάσει τις προτάσεις της κυβέρνησης, αναφέροντας ενδεικτικά τον δήμο Σοφού στη Θεσσαλονίκη, αλλά και το Τυμπάκι στην Κρήτη.

Ο κ. Χαρίτσης προχωρώντας σε μια αποτίμηση του Καλλικράτη, είπε πως μετά από οκτώ χρόνια γίνεται ένας απολογισμός και πως υπό τις παρούσες συνθήκες, «επιχειρείται η αντιμετώπιση συγκεκριμένων οριακών περιπτώσεων συγκεκριμένων ΟΤΑ που αποδείχθηκε ότι ήταν μη λειτουργικοί».

Σημείωσε ότι βασική αρχή της διοικητικής διαίρεσης ήταν κάθε νησί και δήμος. «Η αρχή λειτούργησε αποτελεσματικά σε μικρά νησιά -σε έκταση και πληθυσμό ή χωρίς ιδιαιτερότητες στην μορφολογία τους. Σε άλλα όμως δημιούργησε σοβαρά προβλήματα που αν δεν αντιμετωπιστούν παράγουν ανισότητες και ανισομέρειες στην ανάπτυξη», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών".

diazomaportal.com Admin

Φωτογραφία: Από wikipedia.gr

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ