Το Robofest ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ρομποτικής για το 2020 διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Robotic & Science Academy στις 11 και 12 Απριλίου 2020, στην Κρήτη στο κλειστό γυμναστήριο Μοιρών Ηρακλείου.

Το Robofest διοργανώνεται από το Lawrence Technological University στο Southfield, Michigan, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και πρόκειται για ένα φεστιβάλ διαγωνισμών ρομποτικής που δίνει την ευκαιρία συμμετοχής σε όλες τις ηλικίες και ενθαρρύνει μικρούς και μεγάλους μαθητές να ασχοληθούν με τις Επιστήμες, την Μηχανική, τα Μαθηματικά, την Τεχνολογία και τον Προγραμματισμό.

Οι ομάδες που θα προκριθούν από τον Εθνικό διαγωνισμό της Ελλάδας συμμετέχουν στον μεγάλο τελικό, στο World Robofest Championship στο Michigan της Αμερικής. Σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή, ο Διαγωνισμός επιτρέπει στα παιδιά να συμμετέχουν με οποιοδήποτε ρομποτικό πακέτο επιθυμούν, καθώς και να προγραμματίσουν σε όποια γλώσσα θέλουν. Με αυτόν τον τρόπο το Robofest υποστηρίζει την εκμάθηση της επιστήμης της ρομποτικής για όλους.

Οι ηλικιακές κατηγορίες αφορούν σε παιδιά 9 έως και 13 ετών και 14 έως και 18 ετών που χωρίζονται σε τρεις ηλικιακές υποκατηγορίες με κάθε ομάδα να αποτελείται από 2 έως 5 παιδιά και μπορεί να πάρει μέρος σε όσες κατηγορίες επιθυμεί. Παράλληλα με τους διαγωνισμούς κατά την διάρκεια του διημέρου πραγματοποιούνται πληθώρα σεμιναρίων ρομποτικής για παιδιά και ενήλικες.

Το πρόγραμμα των σεμιναρίων θα ανακοινωθεί 10 ημέρες πριν την διοργάνωση. Από το 1999, πάνω από 28.000 μαθητές έχουν πάρει μέρος στον διαγωνισμό, ενώ κάθε χρόνο συμμετέχουν ομάδες από 15 διαφορετικές πολιτείες των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και από Βραζιλία, Καναδά, Κίνα, Κολομβία, Ισημερινό, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Αγγλία, Γαλλία, Γκάνα, Χονγκ Κονγκ, Ουγγαρία, Ινδία, Κένυα, Λίβανο, Μακάο, Μαλάουι, Μεξικό, Μαρόκο, Νιγηρία, Φιλιππίνες, Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη, Νότια Αφρική, Νότια Κορέα, Ταϊβάν κ.α. Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές, εκπαιδευτικοί και σχολικές μονάδες μπορούν να παρακολουθήσουν την εξέλιξη ενημέρωσης για το συγκεκριμένο διαγωνισμό ρομποτικής στη διαδικτυακή διεύθυνση ΕΔΩ.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ του Μ. Λαμπαθάκη

ΣΧΟΛΙΑ 0
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ